Warm en droog

bij koud weer
MASCOT® Industry - 2011 - Winterkleding
Dinsdag 1 November 2011

Wij gaan de winterperiode tegemoet en daarmee is de tijd voor warme werkkleding aangebroken. MASCOT heeft een aantal tips over hoe je warm kan blijven.

Als je tijdens de winter veel buiten werkt dan moet je je goed wapenen tegen het koude winterse weer. In een korte tijd kan het lichaam, vanwege de lage temperaturen, snel afkoelen. Sneeuw, regen en wind kunnen in sommige situaties door de kleding dringen, waardoor het vrijwel onmogelijk is om warm te blijven. Toch kan je eenvoudig een aantal extra maatregelen treffen om dit soort situaties te voorkomen, zodat je de dag warm en comfortabel door kunt brengen!

MASCOT heeft een speciaal materiaal ontwikkeld onder de naam MASCOTEX® dat bestand is tegen vocht, regen en sneeuw. Het materiaal heeft de hoogste certificering voor waterdichte kleding (EN343) behaald en wordt bij onder andere MASCOT winterkleding toegepast. Bij de MASCOTEX® winterjassen en broeken zijn de naden van het buitenmateriaal ook nog eens extra dichtgetapet om het product volledig waterdicht te maken. Ondanks de zeer goede waterdichte eigenschappen is het materiaal ademend, zodat transpiratievocht bij zware lichamelijke inspanningen niet wordt ingekapseld tijdens een lange werkdag.

Naast de bovengenoemde gecertificeerde waterdichte kleding (EN343) zijn er ook kledingstukken die aan de eisen voor bescherming tegen kou (EN342) voldoen. Deze kledingstukken zorgen ervoor dat het lichaam bij lage temperaturen warm blijft. Met de combinatie van deze twee certificeringen, dus waterdichte kleding die tevens bescherming biedt tegen kou, ben je optimaal voorbereid op de winter. De MASCOT® Safara is een winteroverall uit de SAFE® YOUNG collectie die in het bezit is van beide certificeringen. Het MASCOTEX® buitenmateriaal, in combinatie met de quiltvoering en fleece aan de binnenkant, zorgt voor warmte en is daardoor zeer comfortabel om te dragen. De opvallende rode kleur en de reflecterende strepen zorgen tevens voor een hoge zichtbaarheid, waardoor de veiligheid op het werk wordt verhoogd.

hi-vis Winterkleding - MASCOT® SAFE YOUNG - 2011

Ook de MASCOT® Louisville werkbroek uit de MASCOT® INDUSTRY collectie is wind- en waterdicht, voorzien van getapete naden en heeft een fijne warme binnenvoering van quilt. In combinatie met de MASCOT® Bloomington, die dezelfde eigenschappen bezit, heb je een kledingset die uitermate geschikt is om het winterse weer te trotseren! MASCOTEX® producten zijn net zo duurzaam als je gewone werkkleding, zodat je de kleding voor allerlei werkzaamheden kunt gebruiken.
Niet alleen de buitenste kledinglaag is van belang. Ook de kledingstukken die bijvoorbeeld onder de jas worden gedragen, zijn net zo belangrijk. Een thermo ondershirt als eerste laag zorgt bijvoorbeeld voor een goede vochtregulering. Dit wil zeggen dat het transpiratievocht snel van het lichaam wordt afgevoerd om het lichaam droog te houden waardoor afkoeling voorkomen wordt. Tijdelijk ontvang je een thermo ondershirt gratis bij aankoop van een MASCOT winterjas.