MASCOT en de

Dakar Rally
Auto - DAKAR RALLY - 2014
Donderdag 18 December 2014

Alle raceliefhebbers kijken reikhalzend uit naar de start van de 37ste Dakar Rally op 4 januari 2015. Het is de 7e keer dat deze in Zuid-Amerika verreden wordt. En MASCOT is er bij!

In totaal doen er 414 verschillende voertuigen aan de 9000 kilometer lange rally mee. De bemanning van vijftig voertuigen is geheel of gedeeltelijk Nederlands; 26 trucks hebben een geheel of gedeeltelijk Nederlandse bemanning. Daarnaast doen er zes Nederlandse auto’s, zeventien motorrijders en een quadcoureur mee.

MASCOT levert al sinds enkele jaren werkkleding aan het monteursteam van Tim Coronel tijdens Dakar. Dit jaar is gelukkig geen uitzondering. De monteurs hebben zelfs gevraagd of ze MASCOT-kleding konden krijgen. MASCOT is trots op het feit dat MASCOT-kleding bij dit werk onder zeer speciale omstandigheden favoriet is.

Er wordt tijdens Dakar veel geëist van monteurs. Media-manager van het Maxxis Dakar Team, Martijn van Oort zegt:

"De monteurs hebben een zware taak tijdens de Dakar Rally. Ze krijgen bijna geen slaap en zijn constant aan het werk. Als het werken met buggy klaar is, moeten de monteurs die verantwoordelijk zijn voor de vrachtwagen met de onderdelen door naar de volgende bestemming om daar op tijd te zijn. Hier bouwen ze hun werkplaats weer op en is het wachten op de voertuigen.

DAKAR RALLY - 2015 - sneak peak

Het is essentieel voor de monteurs dat hun kleding comfortabel is en afgestemd is op de werkzaamheden en –omstandigheden. In Zuid Amerika is het in het algemeen warm, maar zij worden geconfronteerd met allerlei weersomstandigheden. Van de hitte in de woestijn tot aan de kou (en soms zelfs sneeuw) in de bergen van Chili. In Argentinië kan het vrij nat zijn en het is dus ook belangrijk dat de kleding snel droogt.

Over het algemeen is het uiterst veeleisend werk, en de kleding moet sterk zijn. Uiteraard is het voor de sponsors ook belangrijk dat de monteurs er representatief uitzien. Dakar Rally wordt via TV wereldwijd uitgezonden en tijdens de rally staan zij in de schijnwerpers. " vertelt Martijn van Oort.

Kleren - DAKAR 2015

Vanaf de hoofdstad van Argentinië rijden motorfietsen, vrachtwagens en buggy's / quads westwaarts door Chili en via Bolivia terug naar de finish in Buenos Aires. Voor slechts de zesde keer in de geschiedenis is de route een echte ronde. Het is tevens bijzonder dat dit jaar de diverse categorieën op verschillende dagen rust houden. Hierdoor is er van 4 t/m 17 januari 2014 elke dag iets te beleven.

MASCOT wenst alle deelnemers en teams een fantastische rally toe.