MASCOT® WORKWEAR

Sta stevig

30. oktober 2013
Veiligheidsschoenen hoeven niet zwaar en stug te zijn. Tenminste niet als men kijkt naar MASCOTs gloednieuwe generatie veiligheidsschoenen. Zes robuuste modellen met sportieve details, geïnspireerd door race-auto’s. Deze inspiratie is terug te zien in de sportieve details en stoere carbonlook.

Power en onbeperkte snelheid
Maar in tegenstelling tot race-auto’s gaat het om robuuste en vriendelijk geprijsde modellen, die geschikt zijn voor werk buitenshuis op een oneffen ondergrond. De schoenen bieden voldoende ruimte en steun aan de voeten en zijn uiterst comfortabel in combinatie met volledige bescherming. De drager vindt zijn eigen manpower (twee modellen voor womanpower), gaat snel van start en bepaalt zelf de maximale snelheid. MASCOT heeft gezorgd voor optimaal grip door de antislip zolen om op hoge snelheid een bocht te kunnen maken.

Extra veiligeheid
Bij de ontwikkeling van MASCOTs nieuwe generatie veiligheidsschoenen lag de nadruk op design, comfort en veiligheid. De zolen hebben alle antisliptests doorstaan en daardoor de hoogste normering, SRC, bereikt. Tegelijkertijd is de zool zeer slijtvast en heeft deze laddergrip. Een  stabiliserende versteviging in de schoen, precies daar waar de voet het meest belast wordt bij werken op een oneffen ondergrond en ladders, biedt extra draagcomfort.

Licht, flexibel en comfortabel
Veiligheid is een must, mooi design een groot voordeel, terwijl niet iedereen kan zorgen voor comfort in veiligheidsschoenen. Maar voor MASCOTs nieuwe modellen is het geen probleem om dit met elkaar te combineren. MASCOT wilde een nieuwe generatie veiligheidsschoenen ontwikkelen met extra stootabsorbering, lichte zoolconstructie met een flexibele antiperforatiezool van textiel, die tevens de voeten correct steunen en fit houden.

Correcte ergonomische vorm
Veiligheid en comfort vormen een eenheid. De speciale veiligheidsneus beschermt conform de veiligheidsnormen en het lage gewicht reduceert het totaalgewicht. Tegelijkertijd is de veilgiheidsneus ergonomisch gevormd en volgt deze de contouren van de voet, zodat deze meer bescherming biedt dan een traditioneel gevormde veiligheidsneus. De rand buigt ook iets naar boven, zodat niets in de voet snijdt of irriteert bij het buigen.

Voor een werkdag met vele stappen
De nieuwe veiligheidsschoenen zijn geschikt voor drager die veel lopen in hun veiligheidsschoenen en dus met name comfortabele schoenen nodig hebben. Door de stevige neus is er ook sprake van veiligheidsschoenen met hoge slijtvastheid voor diverse werkzaamheden waarbij de schoenen onderhevig zijn aan slijtage en vuil.

Zes nieuw modellen
De nieuwe veiligheidsschoenen hebben dezelfde basiseigenschappen, maar de zes modellen hebben elk hun eigen speciale eigenschappen voor verschillende werkzaamheden.

MASCOT® Preston - hoge veiligheidsschoen met vetersluiting
MASCOT® Langley - veiligheidsschoen met vetersluiting
MASCOT® Langley Lady - veiligheidsschoen met vetersluiting (damesmodel, leverbaar vanaf december)
MASCOT® Sanford - veiligheidsschoen met snelsluiting
MASCOT® Eagle - veiligheidsschoen met snelsluiting
MASCOT® Eagle Lady - veiligheidsschoen met snelsluiting (damesmodel, leverbaar vanaf december)

Zie de modellen bij een MASCOT-dealer bij uw in de buurt.

 

Aanverwante links

 
Mascot International B.V. · Rijksweg 79 · NL - 1411 GE Naarden · Tel. +31 (0)35 7023535 · Fax +45 8724 4741 · NL 8125.97.515.B01

Mascot International B.V.
Rijksweg 79
NL - 1411 GE Naarden

Tel. +31 (0)35702 3535
Fax +45 8724 4741
NL 8125.97.515.B01