MASCOT® WORKWEAR

Onze verantwoordelijkheid voor maatschappij en milieu

- een constante zoektocht naar maatschappelijk verantwoorde materialen en methodes

Bij MASCOT hangen de sociale, milieutechnische en economische aspecten nauw samen. De kwaliteit moet op alle vlakken aanwezig zijn. Het bewijs dat wij constant de kwaliteit van de processen garanderen is de ISO 9001-certificering van MASCOT. ISO 9001 is een certificering van ons kwaliteitsmanagementsysteem. Bij deze certificering ligt - net als bij MASCOT - de nadruk op het verbeteren van het vermogen om consequent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klanten. Wij worden voor ISO 9001 doorlopend geaudit door een objectieve partij.

Onze ambitie is om de behoeften en eisen van onze klanten altijd te overtreffen. We hebben ook de verantwoordelijkheid om vooruit te kijken wat betreft de mogelijkheden om een stap extra te zetten voor duurzame en maatschappelijke omstandigheden. Om die reden waren wij een van de eersten met een eigen productie van werkkleding in Vietnam en Laos. Zo garanderen we de kwaliteit van zowel producten als werkomstandigheden. Het sociale aspect was uiterst belangrijk bij het opzetten van onze eigen productie. We voldoen uiteraard ook aan alle milieu-eisen met hergebruik van restafval, afvalwaterzuivering enz.

MASCOTs bedrijfsvoering is gebaseerd op de internationale gedragscode 'Code of Conduct'. In deze code worden een aantal internationale, fundamentele principes voor ethisch en verantwoord gedrag wereldwijd beschreven.

Ook voor de producten proberen we steeds aan nieuwe normen te voldoen. De werkkledingproducten voldoen aan de Oeko-Tex® Standard 100. Oeko-Tex® is een kwaliteitslabel waarbij de grenswaarden worden gecontroleerd van stoffen die schadelijk voor de gezondheid zijn. We maken ook werkkleding van stof die geproduceerd is met ISO 14001. ISO 14001 is een milieubeheersysteem ter garantie van beheerde processen op het gebied van de verwerking, het verven en nabehandelen van geweven textiel. We gebruiken ook materialen die deels gerecycled zijn, zoals bijvoorbeeld het geval is met CLIMASCOT®. Een ander voorbeeld zijn onze broeken van TENCEL®, een milieuvriendelijke vezel gewonnen uit hout van duurzame plantages.

Als textielproducent hebben we een doorlopende verantwoordelijkheid om te werken aan het minimaliseren van de milieubelasting bij de productie. We zijn onder andere erg zorgvuldig bij het kiezen van leveranciers, en we voeren constant controles uit bij onze leveranciers. Ten slotte is het belangrijkste dat we werkkleding van hoge kwaliteit produceren. Kleding die lang meegaat en niet met onnodig verbruik van middelen geproduceerd wordt om snel weer te worden vervangen.
 
Mascot International B.V. · Rijksweg 79 · NL - 1411 GE Naarden · Tel. +31 (0)35 7023535 · Fax +45 8724 4741 · NL 8125.97.515.B01

Mascot International B.V.
Rijksweg 79
NL - 1411 GE Naarden

Tel. +31 (0)35702 3535
Fax +45 8724 4741
NL 8125.97.515.B01