Audi Sport Official Supplier

MASCOT wordt de officiële sponsor van het Audi fabrieksteam in de FIA Formula E en de DTM. Zowel de monteurs als het overige personeel van Audi Sport in de DTM en FIA Formule E gaan gekleed in de producten van MASCOT. De kleding is geselecteerd met bijzondere aandacht voor grote bewegingsvrijheid en effectief ademend vermogen.

MASCOT® WORKWEAR | Audi Sport Official Supplier
MASCOT is official supplier of Audi Sport - Formula E race car - DTM race car  - Audi Sport team - MASCOT workwear

Een grote eer voor MASCOT

»Audi Sport stelt extreem hoge eisen aan de kwaliteit van hun producten, zowel wat betreft de performance, duurzaamheid, precisie, veiligheid en design. Daarom is het een grote eer voor ons om gekozen te worden als officiële sponsor voor het Audi Formula E team,« aldus de CEO van MASCOT, Michael Grosbøl.

Dieter Gass, hoofd van Audi Sport zegt: »MASCOT is een bekroond bedrijf in een geheel eigen vakgebied en dat past perfect bij de winnaarscultuur van Audi Sport.«

Precisie, snelheid en constante innovatie

De Audi RS 5 DTM heeft sinds 2013 32 overwinningen in de wacht gesleept en maar liefst 26 pole positions behaald en 42 snelste racerondes in 73 evenementen van de populaire internationale sportwagenserie. De afgelopen drie jaar heeft Audi elk jaar het grootste aantal DTM-races gewonnen.

Het omvangrijke Audi Sport-team van monteurs, technici en ander ondersteunend personeel in DTM draagt MASCOT-werkkleding. Vooral lichtgewicht producten met optimale bewegingsvrijheid dankzij stretchmaterialen worden gekozen voor de drukke minuten, uren en dagen in de werkplaats en de pit. Bovendien worden producten met een focus op comfort in warme omgevingen gekozen; zo kan het tot 35-40°C worden in de pit - ademende eigenschappen en vochtafvoer zijn dus cruciaal.

»Comfortabele werkkleding is alles voor ons. We werken veel, en vaak onder grote druk in een beperkte ruimte. Daarom moet de kleding ons ondersteunen en helpen bij iedere beweging wanneer we rond en onder de auto bezig zijn«, Werner, monteur DTM Audi Sport.

Met Audi Sport in de pits

MASCOT is de officiële sponsor van het Audi fabrieksteam in de FIA Formula E Championship, ’s werelds eerste internationale stratencircuit kampioenschap voor volledig elektrische racewagens. In het 7 maanden lange seizoen strijden 11 teams en 22 coureurs om de titel. Er wordt geraced in 12 steden en op 5 continenten.

Met 13 races op verschillende continenten in de loop van het seizoen kunnen de temperatuur en het weer enorm variëren: »Omdat de meeste races worden gehouden in Zuid-Amerika, Azië en Zuid-Europa, verwachten we warm en vochtig weer. Het is daarom heel belangrijk dat we ademende kleding hebben, zodat je shirt ook droog blijft als je zweet«, zeggen de Formula E monteurs van Audi Sports.

In het algemeen spelen de eigenschappen van de werkkleding een grote rol: »We letten ook op de functionaliteit van de broeken. We werken vaak op een harde ondergrond op onze knieën aan de auto, of we moeten op de grond liggen om aan de onderkant van de auto te kunnen werken. Daarom waarderen we extra functies zoals kniebeschermers of stretch in alle richtingen enorm. Het kan ook onverwacht gaan regenen, daarom moet de kleding bovendien waterafstotend zijn. Als er problemen ontstaan en we die snel moeten oplossen, kan het heel druk zijn in de paddock. Het is belangrijk dat we comfortabele en functionele kleding hebben als we moeten presteren.«

Monteurs - MASCOT® WORKWEAR | Audi Sport