MASCOT neemt verantwoordelijkheid voor ethiek, maatschappij en milieu

  Als wereldwijd textielbedrijf dragen wij een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid van mensen en milieu, zowel op productielocaties als in de rest van de toeleveringsketen. Die verantwoordelijkheid nemen wij uiteraard. Daarom hebben we onder andere meer dan 10 jaar geleden onze eigen productielocaties opgezet in Vietnam en later ook in Laos, waar we goede, respectvolle en veilige arbeidsplaatsen bieden voor +3500 collega's.

  Bij MASCOT willen we altijd kunnen garanderen dat onze klanten de best mogelijke producten krijgen. En bij 'de beste producten' denken we aan alle aspecten van het product. Het moeten niet alleen slijtvaste producten zijn die lang meegaan en daardoor onnodig gebruik van nieuwe hulpbronnen voorkomen. Het product moet ook worden geproduceerd door mensen die zich veilig en prettig voelen op hun werkplek, en met materialen waarvan de oorsprong transparant is en die bijvoorbeeld in aanmerking komen voor het OEKO-TEX®-certificaat.

  De producten van MASCOT zijn oplossingen. En het zijn oplossingen die staan als een huis! Niet alleen slijtvast, maar ook met oog en respect voor mens en milieu. Onze kernwaarden zijn – ook in de context van maatschappij en milieu – kwaliteit en behoorlijkheid. Kwaliteit in producten, oplossingen en afspraken, en behoorlijkheid in twee betekenissen: grondigheid en fatsoen. Hieronder leest u meer over hoe onze kernwaarden tot uitdrukking komen in de verschillende onderdelen van de toeleveringsketen van MASCOT.

  De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen - logo

  MASCOT en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

  MASCOT werkt met alle 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen op verschillende niveaus, en die inzet willen wij uitbreiden en intensiveren op weg naar 2030. Met de productie van werkkleding willen wij onder andere bijdragen aan het uitbannen van armoede en honger, zorgen voor gezondheidszorg en onderwijs, en fatsoenlijke banen creëren.

  Kom meer te weten

  Vietnam - Eigen Fabrieken in Vietnam: - Meer dan de helft van de medewerkers van MASCOT is werkzaam buiten Europa. In de naaiateliers in Vietnam en Laos werken ongeveer 2400 werknemers die werkkleding produceren. De werkkleding wordt in Europa ontwikkeld en verkocht.

  Wij produceren de kleding zelf in onze eigen fabrieken

  Alle winterkleding en werkkleding van MASCOT wordt gemaakt in de eigen fabrieken in Vietnam en Laos. MASCOT heeft sinds 2008 eigen fabrieken, en onze collega's in Zuidoost-Azië werken al vanaf dag één in een Europese werkcultuur en met de sterke waarden van MASCOT. Zo creëren we veilige, zekere en goede arbeidsplaatsen met veel ontwikkelingsmogelijkheden voor de medewerkers van MASCOT, die ook toegang hebben tot een gratis kliniek en volgens hun contract recht hebben op een goede, gratis lunch.

   Kom meer te weten

  People-eating-lunch-smiling  | Eigen Fabrieken in Vietnam:

  Gedocumenteerde maatschappelijke verantwoordelijkheid in de productie

  Toen MASCOT in maart 2008 zijn eerste fabriek in Vietnam opende, was dat vanaf dag één met goede, zekere en veilige werkomstandigheden voor alle medewerkers. Vandaag de dag werken er +3500 collega's aan de productie van werkkleding, en MASCOT beschikt over de documentatie die aantoont dat het bedrijf zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid in de productielanden bijzonder serieus neemt. MASCOT heeft de meest erkende certificering binnen MVO, SA8000.

  Kom meer te weten

  Eigen Fabrieken in Vietnam: - Kleding - ISO 9001

  Gecertificeerde kwaliteitsborging

  MASCOT is al jaren gecertificeerd conform EN ISO 9001. We hebben dit kwaliteitsmanagementsysteem geïmplementeerd ter ondersteuning van de ontwikkeling van het bedrijf en de producten en diensten, zodat we onze klanten op ieder moment de hoogst mogelijke kwaliteit leveren. We meten de leverbetrouwbaarheid, de juiste producten voor de doelgroep, de klanttevredenheid en de groei.

  Kom meer te weten

  Woman - Elke naaister is gespecialiseerd in een bepaald onderdeel dat ze perfect beheerst. Op deze manier verloopt de productie het meest efficiënt en met de minste kans op fouten.

  Milieubeleid in eigen fabrieken

  Ongeveer 75% van alle werkkledingproducten van MASCOT wordt door onszelf geproduceerd in onze eigen fabrieken in Vietnam en Laos. Alle productielocaties liggen in officiële industriegebieden en er zijn duidelijke afspraken en contracten met betrekking tot afvalwater, afval en andere milieuaspecten.

  Kom meer te weten

  Award

  Prijzen voor verantwoorde productie

  Een respectvolle en goede werkomgeving is niet vanzelfsprekend als de productie plaatsvindt in ontwikkelingslanden. Daarom krijgen de fabrieken van MASCOT veel aandacht als gevolg van de goede werkomstandigheden. MASCOT heeft de afgelopen jaren een aantal prijzen gekregen voor het handhaven van de hoge maatschappelijke arbeidsnormen en de milieucontroles in de MASCOT-fabrieken in Vietnam en Laos.

  Kom meer te weten

  1BBA533B-3A0C-4423-90F7-3409BEAB6D31 - Laboratoriumtests

  Werkkleding die lang meegaat

  Producten die lang meegaan, zijn niet alleen praktisch en economisch voordelig voor de gebruiker van de werkkleding. Ze vormen ook een groot voordeel voor het milieu. Als de stof, naden en kleuren van de werkkleding lang meegaan en de gebruiker niet vaak nieuwe werkkleding hoeft aan te schaffen, wordt onnodig gebruik van hulpbronnen voorkomen. Daarom werken we bij MASCOT volgens de TESTED TO WORK-methode. Dat levert werkkleding met een lange levensduur op.

  Kom meer te weten

  Sky Works_Rooftop_workers_men

  Wij nemen onze verantwoordelijkheid serieus

  Testen, kwaliteit en fatsoen zijn niet alleen diep verankerd in het DNA van MASCOT, maar ook in de methode om verantwoord te produceren voor de toekomst. Onze focus ligt op het produceren van artikelen die zo lang mogelijk meegaan, met het beste gebruik van hulpbronnen en met zo min mogelijk afval en verontreiniging. Bovendien moeten de producten innovatief zijn en voldoen aan de eisen van klanten.

  Kom meer te weten

  OEKO-TEX® STANDARD 100

  Producten met OEKO-TEX® STANDARD 100

  MASCOT gebruikt meer dan 100 verschillende typen stof voor zijn werkkleding. Alles is gecertificeerd volgens OEKO-TEX® STANDARD 100. Door te kiezen voor producten met de OEKO-TEX® STANDARD 100-markering weet u zeker dat uw werkkleding is onderzocht op stoffen die schadelijk voor de gezondheid zijn. De testcriteria worden jaarlijks geactualiseerd en gaan veel verder dan de geldende wetgeving.

  Kom meer te weten

  truck-road-MASCOT® WORKWEAR

  Verpakking en transport waarover is nagedacht

  In een complexe toeleveringsketen zoals nodig is voor het maken van werkkleding, moeten de materialen en de kleding meerdere keren worden verpakt en tussen verschillende continenten worden vervoerd. Transport is in principe niet goed voor het milieu, maar in de wereldwijde handel van tegenwoordig is het een noodzakelijkheid. Het gaat er daarom om dat we de beste oplossingen kiezen die zo goed mogelijk zijn voor het milieu.

  Kom meer te weten