Onze verantwoordelijkheid voor maatschappij en milieu

- een constante zoektocht naar maatschappelijk verantwoorde materialen en methodes


Bij MASCOT hangen de sociale, milieutechnische en economische aspecten nauw samen. De kwaliteit moet op alle vlakken aanwezig zijn. Het bewijs dat wij constant de kwaliteit van de processen garanderen is de ISO 9001-certificering van MASCOT. ISO 9001 is een certificering van ons kwaliteitsmanagementsysteem. Bij deze certificering ligt - net als bij MASCOT - de nadruk op het verbeteren van het vermogen om consequent producten en diensten te leveren die voldoen aan de eisen van de klanten. Wij worden voor ISO 9001 doorlopend geaudit door een objectieve partij.

ISO 9001

Onze ambitie is om de behoeften en eisen van onze klanten altijd te overtreffen. We hebben ook de verantwoordelijkheid om vooruit te kijken wat betreft de mogelijkheden om een stap extra te zetten voor duurzame en maatschappelijke omstandigheden. Om die reden waren wij een van de eersten met een eigen productie van werkkleding in Vietnam en Laos. Zo garanderen we de kwaliteit van zowel producten als werkomstandigheden. Het sociale aspect was uiterst belangrijk bij het opzetten van onze eigen productie. We voldoen uiteraard ook aan alle milieu-eisen met hergebruik van restafval, afvalwaterzuivering enz.

MASCOTs bedrijfsvoering is gebaseerd op de internationale gedragscode 'Code of Conduct'. In deze code worden een aantal internationale, fundamentele principes voor ethisch en verantwoord gedrag wereldwijd beschreven.

Oeko-Tex® Standard 100

Als textielproducent hebben we een doorlopende verantwoordelijkheid om te werken aan het minimaliseren van de milieubelasting bij de productie. We zijn onder andere erg zorgvuldig bij het kiezen van leveranciers, en we voeren constant controles uit bij onze leveranciers. Ten slotte is het belangrijkste dat we werkkleding van hoge kwaliteit produceren. Kleding die lang meegaat en niet met onnodig verbruik van middelen geproduceerd wordt om snel weer te worden vervangen.