Pictogrammen

Werkkleding

MASCOT gebruikt een aantal symbolen voor de werkkleding om u snel een overzicht te geven van de speciale eigenschappen van de werkkleding. Lees hier wat de verschillende symbolen betekenen.

Ultimate Stretch - Pictogram

Ultimate Stretch

Dit product is gemaakt van een materiaal met stretch in vier richtingen. Het stretchmateriaal is elastisch in alle richtingen voor een onovertroffen bewegingsvrijheid. Producten met stretch in vier richtingen zijn zacht en prettig om te dragen en ze volgen al uw bewegingen, wat zorgt voor extra comfort tijdens uw werkdag.

Ademend - Pictogram

Ademend

Ademende/waterafstotende kleding is zeer belangrijk als u transpireert tijdens het werk in een koude omgeving. Wanneer het transpiratievocht niet wordt afgevoerd, loopt u het risico dat uw kleding vochtig wordt en uw lichaam afkoelt.

Vochtregulerend - Pictogram

Vochtregulerend

De meeste materialen absorberen transpiratievocht, maar sommige materialen doen meer dan dat. Die transporteren het transpiratievocht weg van het lichaam, zodat uw lichaam warm en droog blijft. Een zweettransporterende onderlaag is van essentieel belang bij inspannende werkzaameheden.

Sneldrogend - Pictogram

Sneldrogend

Een belangrijk kenmerk van vochtregulerende kleding is dat het snel droogt. Anders blijft de buitenkant van de stof te lang vochtig, waardoor het lichaam veel te veel afkoelt. Een combinatie van vochtregulerende en sneldrogende kleding zorgt voor maximaal comfort, ongeacht uw activiteitsniveau.

Winddicht - Pictogram

Winddicht

Winddichte kleding houdt u beter warm. Let op dit symbool als u niet wilt dat de wind uw dagelijks comfort verstoort.

Waterdicht - Pictogram

Waterdicht

Dit symbool geeft aan dat het artikel 100% waterdicht is. De rits is waterdicht en de naden zijn aan de binnenkant getapet.

Waterafstotend - Pictogram

Waterafstotend

Bij kleding met dit symbool is de stof waterdicht. Bij sommige stofkwaliteiten is het echter niet mogelijk om de naden te tapen waardoor het product als geheel niet kan worden aangemerkt als 100% waterdicht, maar uitsluitend als waterafstotend.

Isolerend - Pictogram

Isolerend

Dit symbool geeft aan dat dit een product betreft dat u helpt om warm te blijven in een koude omgeving.

Vuilafstotend - Pictogram

Vuilafstotend

Om uw signalisatiekleding goed zichtbaar te houden, is het belangrijk dat deze schoon is. MASCOT maakt gebruik van Teflon® dat er voor zorgt dat water en olie gebaseerde vloeistoffen worden afgestoten. Vuil hecht zich minder snel aan het materiaal waardoor uw kleding langer schoon en zichtbaar blijft en daardoor langer mee gaat.

Ergonomische pasvorm - Pictogram

Ergonomische pasvorm

In kleding van MASCOT kunt u zich ongehinderd bewegen. Indien u speciale eisen aan de kleding stelt, bijvoorbeeld als u tijdens uw werk veel beweegt of in verschillende posities zit, kies dan voor kleding met een ergonomische pasvorm. Deze kleding geeft u volop bewegingsvrijheid.

Kniezakken - Pictogram

Kniezakken

Als u kniebeschermers gebruikt weet u als geen ander hoe belangrijk deze zijn tijdens uw werkdag. Door MASCOTs ontwerp en plaatsing van de kniezakken blijven de kniebeschermers bij knielende werkzaamheden altijd perfect op hun plaats zitten.

Spijkerzakken - Pictogram

Spijkerzakken

Een onmisbaar onderdeel van uw uitrusting als u werkt met bijvoorbeeld spijkers en schroeven. Kies de uitvoering met magneetjes die spijkers en schroeven vasthouden. Spijkerzakken zijn ook apart verkrijgbaar.

Licht van gewicht - Pictogram

Licht van gewicht

Dit symbool geeft aan dat het lichtere werkkleding betreft dat niet zo sterk is als MASCOT stoffen normaal gesproken zijn. Kies producten met dit symbool als u werkkleding van een lichtere stofkwaliteit wenst, bijvoorbeeld voor werk binnenshuis of in een warme omgeving.

Drievoudig gestikte naden - Pictogram

Drievoudig gestikte naden

Drievoudig gestikte naden staan garant voor hoge slijtvastheid. Op plaatsen waar de kleding zwaar wordt belast zijn de naden extra verstevigd, bijvoorbeeld bij de schouders en binnen- en buitenkant van de broekspijpen. Hierdoor wordt de levensduur van uw werkkleding aanzienlijk verlengd.

Reflectie-effecten - Pictogram

Reflectie-effecten

Reflectie-effecten op werkkleding komen ten goede aan uw veiligheid. Er is altijd wel een situatie waarbij het belangrijk is dat u voor anderen zichtbaar bent. Reflectie-effecten verhogen de kans dat u wordt gezien.

Naadloos - Pictogram

Naadloos

Het symbool is te vinden op de kleding zonder zijnaden. Het betreft meestal kleding die dicht op de huid gedragen moet worden. Kleding zonder zijnaden is extra comfortabel - er zijn immers geen naden of ingenaaide labels die kunnen irriteren of schuren.

Classic fit - Pictogram

Classic fit

Kies producten met het Classic Fit-symbool als u producten met een ruimere pasvorm zoekt. Producten met Classic fit zijn de ruimste in het assortiment van MASCOT.

Modern fit - Pictogram

Modern fit

Dit symbool geeft aan dat het product een normale pasvorm heeft die de natuurlijke vorm van het lichaam volgt maar niet heel nauw aansluit. De producten vallen mooi en bieden een goede bewegingsvrijheid.

Slim fit - Pictogram

Slim fit

Als u houdt van producten die heel nauw aansluiten op het lichaam, kiest u Slim fit-producten. Deze kleding volgt alle bewegingen van het lichaam.

Lady fit - Pictogram

Lady fit

Producten met dit symbool hebben een vrouwelijke pasvorm. Het is een comfortabele pasvorm die mooi valt en een goede bewegingsvrijheid biedt.

Verbeterde pasvorm - Pictogram

Verbeterde pasvorm

Speciale linker en rechter sok met conturen voor verbeterde pasvorm.

Versterking bij hiel en teen - Pictogram

Versterking bij hiel en teen

Alle sokken van MASCOT hebben ECS – Ergonomic Comfort Support. Dit is een technologie die extra zachte verstevigingen in de sokken inbouwt, waarbij de voet op het vlak van comfort veel baat heeft bij de versteviging. Bijvoorbeeld onder de hiel en tenen of onder de volledige voet.

Versterking onder de voet - Pictogram

Versterking onder de voet

Alle sokken van MASCOT hebben ECS – Ergonomic Comfort Support. Dit is een technologie die extra zachte verstevigingen in de sokken inbouwt, waarbij de voet op het vlak van comfort veel baat heeft bij de versteviging. Bijvoorbeeld onder de hiel en tenen of onder de volledige voet.


Schoenen

Alle werkschoenen van MASCOT hebben een aantal symbolen waarmee u snel en gemakkelijk een overzicht kunt krijgen van de eigenschappen en functies van de schoenen. Bekijk hier wat de verschillende symbolen betekenen.

Flexibele - Pictogram

Flexibele

Schoenen met dit symbool zijn extreem flexibel, zodat de schoen kan buigen bij werken op de hurken of de knieën. Dat zorgt voor vrijheid bij alle bewegingen op een werkdag. Vrijheid voor uw voeten.

Kruipneus, geschikt voor knielend werk - Pictogram

Kruipneus, geschikt voor knielend werk

De beschermende neus is een extra versteviging op de punt van de schoen die de slijtvastheid aanzienlijk vergroot, wat de levensduur van de schoenen verlengt. Het schoeisel is zeer geschikt voor knielend werk.

Laddergrip - Pictogram

Laddergrip

Een speciale vorm van de hak voorkomt uitglijden op ladders.

Enkelbescherming - Pictogram

Enkelbescherming

Een speciaal ontwikkelde enkelbescherming is geïntegreerd in zowel de buitenkant als de binnenkant van de schoen, zodat de enkel beschermd wordt tegen stoten en druk.

Olie- en benzinebestendige zool - Pictogram

Olie- en benzinebestendige zool

De zool is olie- en benzinebestendig en bestand tegen bepaalde chemicaliën.

Metaalvrije schoenen - Pictogram

Metaalvrije schoenen

Schoenen waar dit symbool bij staat, zijn geheel metaalvrij. Zowel de veiligheidsneus, veterogen en –haakjes als de anti-perforatiezool bevatten geen metalen delen.

Veiligheidsneus van composiet - Pictogram

Veiligheidsneus van composiet

De veiligheidsneus beschermt de tenen tegen stoten en druk van buitenaf. De veiligheidsneus is getest en weerstaat stoten en druk tot 200 joules (EN 12568). De composieten veiligheidsneus bevat geen metaal. Composiet geleidt geen warmte en is daardoor extra comfortabel tijdens werkzaamheden in een warme of koude omgeving.

Aluminium veiligheidsneus - Pictogram

Aluminium veiligheidsneus

De veiligheidsneus beschermt de tenen tegen stoten en druk van buitenaf. De veiligheidsneus is getest en bestand tegen een druk van 200 joule.

Stalen veiligheidsneus - Pictogram

Stalen veiligheidsneus

De neus is bedoeld om de tenen tegen stoten en druk van buitenaf te beschermen. De neus is getest en bestand tegen een druk van 200 joule (EN 12568).

TPU neusversterking - Pictogram

TPU neusversterking

De TPU versterking op de neus is een extra versterking bovenop de neus. Deze versterking helpt extra tegen slijtage tegen te gaan, waardoor de schoen een langere levensduur heeft.

Stabiliserende en schokabsorberende cambreur - Pictogram

Stabiliserende en schokabsorberende cambreur

De speciaal ontwikkelde multifunctionele cambreur is gemaakt van een stijf nylonmateriaal. De cambreur stabiliseert het middelste deel van de voet en zorgt ervoor dat de schoen op precies de juiste plek ten opzichte van de voet buigt. In deze cambreur is een speciaal kussen van comfortschuim gelegd, wat schokabsorberend werkt. Deze is zo geplaatst, dat de hiel altijd in contact is met de comfortzone. De voet blijft op de plaats waardoor de rug ontlast wordt.

Stabiliserende cambreur - Pictogram

Stabiliserende cambreur

De standaard cambreur is gemaakt van een stijf nylonmateriaal. De cambreur stabiliseert het middelste deel van de voet en zorgt ervoor dat de schoen op precies de juiste plek ten opzichte van de voet buigt.

Anti-perforatiezool van textiel - Pictogram

Anti-perforatiezool van textiel

Anti-perforatiezool gemaakt van speciale vezels. De anti-perforatiezool is gecertificeerd volgens EN ISO 20345. Het voordeel is dat de anti-perforatiezool meer flexibiliteit geeft aan de schoen en een betere bescherming biedt. Tevens is er meer bescherming onder warme en koude weerscondities waardoor het draagcomfort wordt verhoogd.

Anti-perforatiezool van staal - Pictogram

Anti-perforatiezool van staal

De zool van het schoeisel is voorzien van een dunne plaat van staal, die voorkomt dat spijkers en scherpe voorwerpen in de voet/schoen komen. De antiperforatiezool van staal is getest volgens de norm: EN 12568.

Schokabsorberende comfortzool - Pictogram

Schokabsorberende comfortzool

Alle comfortzolen (tussenzolen) van MASCOT zijn in de hele zool schokabsorberend. Zorgt voor goed loopcomfort.

Stabiliserende en schokabsorberende cambreur - Pictogram

Non marking zool

Dit is het symbool dat u in de gaten moet houden als u op zoek bent naar schoenen die geen strepen op de ondergrond maken. Schoenen met dit symbool hebben een loopzool van PU/PU die niet afgeeft op de ondergrond.

Zool van PU/TPU, bestendig tot 120° C - Pictogram

Zool van PU/TPU, bestendig tot 120° C

De comfortzool is gemaakt van PU en de loopzool is gemaakt van TPU. De zolen zijn bestendig tot 120°C. TPU is een thermoplastisch materiaal met een zeer hoge slijtvastheid. Alle PU/TPU-zolen van MASCOT zijn olie- en benzinebestendig.

Zool van PU/PU, bestendig tot 140° C - Pictogram

Zool van PU/PU, bestendig tot 140° C

Zowel de comfortzolen als de loopzolen zijn gemaakt van PU. De zolen zijn bestendig tot 140° C contactwarmte. PU is een schuimmateriaal dat zeer schokdempend en stroef is. Alle PU/PU-zolen van MASCOT zijn olie- en benzinebestendig.

Zool van PU/rubber, bestendig tot 180° C - Pictogram

Zool van PU/rubber, bestendig tot 180° C

De comfortzool is gemaakt van PU en de loopzool is gemaakt van rubber. Rubber is zeer warmtebestendig en kan temperaturen tot 180° C contactwarmte weerstaan. Alle PU/rubber-zolen van MASCOT zijn olie-, benzine-, en chemicaliënbestendig.

Zool van PU/rubber, bestendig tot 300° C - Pictogram

Zool van PU/rubber, bestendig tot 300° C

De comfortzool is gemaakt van PU en de loopzool is gemaakt van rubber. Rubber is zeer warmtebestendig en kan temperaturen tot 300° C contactwarmte weerstaan. Alle PU/rubber-zolen van MASCOT zijn olie-, benzine-, en chemicaliënbestendig.

Weg- en waterbouw en industrie

Dit symbool wijst op stevige en slijtvaste schoenen voor metselaars, rioleringswerkers, aannemers, slopers of andere vergelijkbare beroepen.

Bouw - Pictogram

Bouw en installatie

Zoek naar dit symbool als u werkt met een beroep als timmerman, elektricien, schilder, monteur enz., maar niet de bouwplaats hoeft te betreden.

Industrie - Pictogram

Zware industrie

Kijk uit naar dit symbool als u bijvoorbeeld werkt in de metaalverwerking, machineproductie of in een fabriek.

Dienstverlening - Pictogram

Lichte industrie en logistiek

Met dit symbool vindt u schoenen voor branches zoals elektronica- en montageproductie, magazijn, transport en aanverwante gebieden.

Oeko-Tex® Standard 100