MASCOT start nieuwbouw

in Laos
Pers 2013 - Eigen fabriek in Laos:
Maandag 27 Mei 2013

MASCOT is momenteel bezig met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe fabriek. Deze fabriek wordt ongeveer 9000 vierkante meter groot en hier zullen ongeveer 800 medewerkers aan de slag gaan.

De fabriek in Laos zal samen met MASCOTs bestaande fabrieken in Vietnam meer dan 90% van MASCOTs kleding produceren.

Meer flexibiliteit door de keuze voor Laos

MASCOT kiest deze keer voor Vietnams buurland Laos om de fabriek te bouwen. Dit zorgt geografisch voor een bredere spreiding van onze productie waardoor onze flexibiliteit en productiecapaciteit vergroot wordt. De fabriek zal worden gebouwd in VITA Industrial Park, ongeveer 20 km van de hoofdstad Vientiane.

Opening voor het einde van dit jaar

De planning van de bouw van de nieuwe fabriek in Laos is in volle gang. MASCOTs algemeen directeur Michael Grosbøl is samen met de directeur van MASCOT Vietnam, Thomas Bo Pedersen, nauw betrokken bij elk detail van het gebouw. »Er zijn tekeningen gemaakt, wij hebben het contract voor de stalen constructie en het grond- en betonwerk ondertekend. De daadwerkelijke bouw begint deze week en wij verwachten dat de nieuwe fabriek voor het einde van dit jaar geopend kan worden.« vertelt Michael Grosbøl.

Net als bij de bouw in Vietnam wil MASCOT in Laos de normen voor veiligheid in de bouw en met betrekking tot maatschappelijk verantwoorde productie verhogen om zeker te kunnen zijn van veilige en goede werkomstandigheden.

Eigen fabriek in Laos: - 2013 Pers

MASCOTs fabriek in Laos zal ongeveer 9000 m2 groot worden en naar verwachting eind dit jaar geopend worden.