Werkkleding met verantwoordelijkheid

  De productie van werkkleding zorgt voor een flinke ecologische voetafdruk. Maar het is mogelijk om bewust te kiezen. Bij MASCOT nemen wij onze verantwoordelijkheid voor mens en milieu door in hogere mate verantwoord te produceren en te consumeren. We hebben niet dé oplossing voor alle uitdagingen waarvoor de wereld, wij mensen en het milieu gesteld zijn, maar we zetten ons wel in om een deel van de oplossing te zijn.
  2019 - Modellen, Man, Vrouw, Sustainable products, T-shirts, Gerecycled polyester, Biologisch katoen

  Duurzaamheid, een deel van de oplossing

  Duurzaamheid is ook een vorm van verantwoordelijkheid. Bij MASCOT doen we alles voor de slijtvastheid van onze producten. Uw werkkleding moet lang mee kunnen gaan, zodat werkkleding niet zo vaak opnieuw gemaakt hoeft te worden. Dat is niet alleen gunstig voor u, maar ook voor het milieu, want kledingproductie is een uitgebreid proces.

  Wanneer u kiest voor werkkleding van MASCOT, krijgt u extra waar voor u geld. Alle producten van MASCOT worden namelijk getest volgens onze principes van TESTED TO WORK.

  MASCOT Test Center

  Producten gemaakt op een verantwoorde manier

  In het assortiment van MASCOT vindt u een selectie producten met gerecyclede materialen. De wereldwijde industrie gebruikt veel hulpbronnen, maar er is geen onuitputtelijke bron van nieuwe hulpbronnen. Daarom is het belangrijk om ook naar reeds gebruikte materialen te kijken – weggegooide en gebruikte materialen – en om die opnieuw te gebruiken.

  Gerecycled polyamide – restmateriaal van de textielproductie

  Bij MASCOT® CUSTOMIZED vindt u broeken en bovenstukken waarvoor het hoofdmateriaal bestaat uit gerecycled polyamide, dat is gemaakt van restmateriaal van de textielproductie. Dat betekent niet dat er kleding is gebruikt waarvan nieuw materiaal is gemaakt. Wat het wel betekent, is dat het restmateriaal van de textielproductie, zoals ruwe stof, garen e.d., wordt gerecycled tot een nieuwe stof.

  Producten met deels gerecycled polyester

  Door producten te maken van gerecycled polyester wordt een hulpbron die al een keer gebruikt is opnieuw gebruikt. De MASCOT-bovenstukken van gerecycled polyester worden geproduceerd van plastic afval dat wordt ingezameld, wordt afgebroken tot granulaat en tot nieuwe draden wordt gesponnen. Deze draden worden gebruikt voor de productie van nieuw textiel.

  Bovendien wordt de gewatteerde voering van MASCOT, CLIMASCOT® Lightweight Insulation, gemaakt van 35% gerecycled polyester.

  Producten met biologisch katoen

  Biologisch katoen wordt geteeld met zaden die niet genetisch gemodificeerd zijn, en het onkruid op de katoenvelden wordt handmatig verwijderd. Dat is beter voor de landbouwgrond en voor de telers die erop werken.

  De voordelen van een keuze voor producten van biologisch katoen:

  • Het wordt gekweekt zonder gebruik van pesticiden en andere schadelijke stoffen.
  • Het wordt geteeld met zaden die niet genetisch gemodificeerd zijn.
  • Het zorgt voor 94% minder broeikasgassen dan de productie van conventionele katoen.