EN 342

EN 342

De producten van MASCOT die zijn gecertificeerd volgens de norm EN 342 zijn werkkledingstukken die u de best mogelijke bescherming tegen kou bieden.

De best mogelijke bescherming tegen kou bereikt u door u te kleden in werkkleding die is gecertificeerd volgens EN 342. Werken in een koude omgeving vereist effectieve werkkleding die u beschermt en warm houdt. Een koude omgeving wordt gezien als een combinatie van vocht en wind bij temperaturen onder de -5°C. Voor de best mogelijke bescherming tegen kou moet werkkleding droog worden gehouden, en draagt u accessoires als handschoenen en muts om lokale afkoeling te voorkomen. Om een zo goed mogelijke bescherming te kunnen bieden, moet de kleding goed en strak aansluiten bij bijvoorbeeld de polsen.

Producten ()

Dit product is gecertificeerd volgens bepaalde beschermingsklassen van EN 342. Het eerste getal in de norm EN 342 geeft de luchtdoorlatendheid aan in klasse 1-3, waarbij 3 de hoogste klasse is. Dat betekent dat klasse 3 het beste beschermt tegen koude lucht die door het materiaal binnendringt tot op het lichaam. Het tweede getal geeft de bestendigheid tegen het binnendringen van water aan, in klasse 1-2. Klasse 2 is de hoogste klasse en beschermt het beste tegen het binnendringen van water.

Winterjack - MASCOT® ADVANCED

U verlengt de levensduur van de werkkleding door die volgens de aanwijzingen te verzorgen en op een droge plaats te bewaren. MASCOT raadt u aan uw werkkleding regelmatig te controleren zodat u een optimale bescherming hebt.