Kenmerken

  Werkkleding

  MASCOT gebruikt een aantal symbolen voor de werkkleding om u snel een overzicht te geven van de speciale eigenschappen van de werkkleding. Lees hier wat de verschillende symbolen betekenen.

  ULTIMATE STRETCH - Pictogram

  ULTIMATE STRETCH

  Producten met dit symbool zijn gemaakt van ULTIMATE STRETCH. Het stretchmateriaal is elastisch in alle richtingen voor een onovertroffen bewegingsvrijheid. Producten van ULTIMATE STRETCH zijn zacht en prettig om te dragen en ze volgen al uw bewegingen, wat zorgt voor extra comfort tijdens uw werkdag.

  Zie producten

  Stretch Zones

  Stretch Zones

  De broek is uitzonderlijk comfortabel dankzij onder andere elastische delen die daar geplaatst zijn waar u extra flexibiliteit nodig hebt gedurende een actieve werkdag. Dat zorgt vooral rond de knie en onderrug voor een unieke bewegingsvrijheid die u zeker zult opmerken wanneer u knielt.

  Zie producten

  Ademend - Pictogram

  Ademend

  Ademende/waterafstotende kleding is zeer belangrijk als u transpireert tijdens het werk in een koude omgeving. Wanneer het transpiratievocht niet wordt afgevoerd, loopt u het risico dat uw kleding vochtig wordt en uw lichaam afkoelt.

  Zie producten

  Vochtregulerend - Pictogram

  Vochtregulerend

  De meeste materialen absorberen transpiratievocht, maar sommige materialen doen meer dan dat. Die transporteren het transpiratievocht weg van het lichaam, zodat uw lichaam warm en droog blijft. Een zweettransporterende onderlaag is van essentieel belang bij inspannende werkzaameheden.

  Zie producten

  Sneldrogend - Pictogram

  Sneldrogend

  Een belangrijk kenmerk van vochtregulerende kleding is dat het snel droogt. Anders blijft de buitenkant van de stof te lang vochtig, waardoor het lichaam veel te veel afkoelt. Een combinatie van vochtregulerende en sneldrogende kleding zorgt voor maximaal comfort, ongeacht uw activiteitsniveau.

  Zie producten

  Winddicht - Pictogram

  Winddicht

  Winddichte kleding houdt u beter warm. Let op dit symbool als u niet wilt dat de wind uw dagelijks comfort verstoort.

  Zie producten

  Waterdicht - Pictogram

  Waterdicht

  Dit symbool geeft aan dat het artikel 100% waterdicht is.

  Zie producten

  Waterafstotend - Pictogram

  Waterafstotend

  Bij kleding met dit symbool is de stof waterdicht. Bij sommige stofkwaliteiten is het echter niet mogelijk om de naden te tapen waardoor het product als geheel niet kan worden aangemerkt als 100% waterdicht, maar uitsluitend als waterafstotend.

  Zie producten

  Isolerend - Pictogram

  Isolerend

  Dit symbool geeft aan dat dit een product betreft dat u helpt om warm te blijven in een koude omgeving.

  Zie producten

  Vuilafstotend - Pictogram

  Vuilafstotend

  Om uw signalisatiekleding goed zichtbaar te houden, is het belangrijk dat deze schoon is. MASCOT maakt gebruik van Teflon® dat er voor zorgt dat water en olie gebaseerde vloeistoffen worden afgestoten. Vuil hecht zich minder snel aan het materiaal waardoor uw kleding langer schoon en zichtbaar blijft en daardoor langer mee gaat.

  Zie producten

  Ergonomische pasvorm - Pictogram

  Ergonomische pasvorm

  In kleding van MASCOT kunt u zich ongehinderd bewegen. Indien u speciale eisen aan de kleding stelt, bijvoorbeeld als u tijdens uw werk veel beweegt of in verschillende posities zit, kies dan voor kleding met een ergonomische pasvorm. Deze kleding geeft u volop bewegingsvrijheid.

  Zie producten

  Kniezakken - Pictogram

  Kniezakken

  Als u kniebeschermers gebruikt weet u als geen ander hoe belangrijk deze zijn tijdens uw werkdag. Door MASCOTs ontwerp en plaatsing van de kniezakken blijven de kniebeschermers bij knielende werkzaamheden altijd perfect op hun plaats zitten.

  Zie producten

  Spijkerzakken - Pictogram

  Spijkerzakken

  Een onmisbaar onderdeel van uw uitrusting als u werkt met bijvoorbeeld spijkers en schroeven. Kies de uitvoering met magneetjes die spijkers en schroeven vasthouden.

  Zie producten

  Licht van gewicht - Pictogram

  Licht van gewicht

  Dit symbool geeft aan dat het lichtere werkkleding betreft dat niet zo sterk is als MASCOT stoffen normaal gesproken zijn. Kies producten met dit symbool als u werkkleding van een lichtere stofkwaliteit wenst, bijvoorbeeld voor werk binnenshuis of in een warme omgeving.

  Zie producten

  Drievoudig gestikte naden - Pictogram

  Drievoudig gestikte naden

  Drievoudig gestikte naden staan garant voor hoge slijtvastheid. Op plaatsen waar de kleding zwaar wordt belast zijn de naden extra verstevigd, bijvoorbeeld bij de schouders en binnen- en buitenkant van de broekspijpen. Hierdoor wordt de levensduur van uw werkkleding aanzienlijk verlengd.

  Zie producten

  Reflectie-effecten - Pictogram

  Reflectie-effecten

  Reflectie-effecten op werkkleding komen ten goede aan uw veiligheid. Er is altijd wel een situatie waarbij het belangrijk is dat u voor anderen zichtbaar bent. Reflectie-effecten verhogen de kans dat u wordt gezien.

  Zie producten

  Naadloos - Pictogram

  Naadloos

  Het symbool is te vinden op de kleding zonder zijnaden. Het betreft meestal kleding die dicht op de huid gedragen moet worden. Kleding zonder zijnaden is extra comfortabel - er zijn immers geen naden of ingenaaide labels die kunnen irriteren of schuren.

  Schoenen

  Alle werkschoenen van MASCOT hebben een aantal symbolen waarmee u snel en gemakkelijk een overzicht kunt krijgen van de eigenschappen en functies van de schoenen. Bekijk hier wat de verschillende symbolen betekenen.

  Flexibel - Pictogram

  Flexibel

  Schoenen met dit symbool zijn extreem flexibel, zodat de schoen kan buigen bij werken op de hurken of de knieën. Dat zorgt voor vrijheid bij alle bewegingen op een werkdag. Vrijheid voor uw voeten.

  Zie producten

  Waterdicht - Pictogram

  Waterdicht

  Let op dit symbool als u op zoek bent naar waterdichte schoenen. Schoenen met dit symbool verzekeren u van droge voeten gedurende de hele werkdag.

  Zie producten

  Kruipneus, geschikt voor knielend werk - Pictogram

  Kruipneus, geschikt voor knielend werk

  De beschermende neus is een extra versteviging op de punt van de schoen die de slijtvastheid aanzienlijk vergroot, wat de levensduur van de schoenen verlengt. Het schoeisel is zeer geschikt voor knielend werk.

  Zie producten

  Laddergrip - Pictogram

  Laddergrip

  Een speciale vorm van de hak voorkomt uitglijden op ladders.

  Zie producten

  Enkelbescherming - Pictogram

  Enkelbescherming

  Een speciaal ontwikkelde enkelbescherming is geïntegreerd in zowel de buitenkant als de binnenkant van de schoen, zodat de enkel beschermd wordt tegen stoten en druk.

  Zie producten

  Olie- en benzinebestendige zool - Pictogram

  Olie- en benzinebestendige zool

  De zool is olie- en benzinebestendig.

  Zie producten

  Metaalvrije schoenen - Pictogram

  Metaalvrije schoenen

  Schoenen waar dit symbool bij staat, zijn geheel metaalvrij. Zowel de veiligheidsneus, veterogen en –haakjes als de anti-perforatiezool bevatten geen metalen delen.

  Zie producten

  Aluminium veiligheidsneus - Pictogram

  Versterkte neus van koolstofvezel

  De versterkte neus beschermt de tenen tegen impact en druk van buiten. De versterkte neus is getest en is bestand tegen druk en impact tot 200 joule. Koolstofvezel is een zeer stevig materiaal dat de neus uitzonderlijk sterk en bestand tegen impact en druk maakt. Bovendien is de versterkte neus van koolstofvezel zeer licht, metaalvrij en niet koude- of warmtegeleidend.

  Zie producten

  Veiligheidsneus van composiet - Pictogram

  Veiligheidsneus van composiet

  De veiligheidsneus beschermt de tenen tegen stoten en druk van buitenaf. De veiligheidsneus is getest en weerstaat stoten en druk tot 200 joules (EN 12568). De composieten veiligheidsneus bevat geen metaal. Composiet geleidt geen warmte en is daardoor extra comfortabel tijdens werkzaamheden in een warme of koude omgeving.

  Zie producten

  TPU neusversterking - Pictogram

  TPU neusversterking

  De TPU versterking op de neus is een extra versterking bovenop de neus. Deze versterking helpt extra tegen slijtage tegen te gaan, waardoor de schoen een langere levensduur heeft.

  Zie producten

  Stabiliserende en schokabsorberende cambreur - Pictogram

  Stabiliserende en schokabsorberende cambreur

  De speciaal ontwikkelde multifunctionele cambreur is gemaakt van een stijf nylonmateriaal. De cambreur stabiliseert het middelste deel van de voet en zorgt ervoor dat de schoen op precies de juiste plek ten opzichte van de voet buigt. In deze cambreur is een speciaal kussen van comfortschuim gelegd, wat schokabsorberend werkt. Deze is zo geplaatst, dat de hiel altijd in contact is met de comfortzone. De voet blijft op de plaats waardoor de rug ontlast wordt.

  Zie producten

  Anti-perforatiezool van textiel - Pictogram

  Anti-perforatiezool van textiel

  Anti-perforatiezool gemaakt van speciale vezels. De anti-perforatiezool is gecertificeerd volgens EN ISO 20345. Het voordeel is dat de anti-perforatiezool meer flexibiliteit geeft aan de schoen en een betere bescherming biedt. Tevens is er meer bescherming onder warme en koude weerscondities waardoor het draagcomfort wordt verhoogd.

  Zie producten

  Anti-perforatiezool van staal - Pictogram

  Anti-perforatiezool van staal

  De zool van het schoeisel is voorzien van een dunne plaat van staal, die voorkomt dat spijkers en scherpe voorwerpen in de voet/schoen komen. De antiperforatiezool van staal is getest volgens de norm: EN 12568.

  Zie producten

  Wreefbescherming - Pictogram

  Wreefbescherming

  Schoenen met wreefbescherming bieden de gebruiker extra veiligheid, aangezien de schoenen extra bescherming bieden tegen druk of stoten op de wreef. De geïntegreerde wreefbescherming van een speciaal ontwikkeld EVA-materiaal heeft schokdempende eigenschappen en voelt zacht en comfortabel aan in de schoen. De wreefbescherming is zo ontworpen dat hij niet voelbaar is tijdens het lopen of werken.

  Zie producten

  Schokabsorberende comfortzool - Pictogram

  Schokabsorberende comfortzool

  Alle comfortzolen (tussenzolen) van MASCOT zijn in de hele zool schokabsorberend. Zorgt voor goed loopcomfort.

  Zie producten

  Stabiliserende en schokabsorberende cambreur - Pictogram

  Non marking zool

  Dit is het symbool dat u in de gaten moet houden als u op zoek bent naar schoenen die geen strepen op de ondergrond maken. Schoenen met dit symbool hebben een loopzool van PU/PU die niet afgeeft op de ondergrond.

  Zie producten

  Rubber zool

  EVA-zool

  Zolen van EVA zijn uiterst flexibel en geven de schoenen een laag gewicht, een hoog loopcomfort en een betere schokabsorptie. EVA is een schuimmateriaal dat vaak wordt gebruikt als tussenzool, maar sommige samenstellingen van het materiaal zijn duurzaam genoeg om te worden gebruikt als loopzool. Schoenen met deze zolen worden aanbevolen voor lichte industrie en logistiek.

  Zie producten

  Zool van PU/TPU, bestendig tot 120° C - Pictogram

  Zool van PU/TPU, bestendig tot 120° C

  De comfortzool is gemaakt van PU en de loopzool is gemaakt van TPU. De zolen zijn bestendig tot 120°C. TPU is een thermoplastisch materiaal met een zeer hoge slijtvastheid. Alle PU/TPU-zolen van MASCOT zijn olie- en benzinebestendig.

  Zie producten

  Zool van PU/PU, bestendig tot 140° C - Pictogram

  Zool van PU/PU, bestendig tot 140° C

  Zowel de comfortzolen als de loopzolen zijn gemaakt van PU. De zolen zijn bestendig tot 140° C contactwarmte. PU is een schuimmateriaal dat zeer schokdempend en stroef is. Alle PU/PU-zolen van MASCOT zijn olie- en benzinebestendig.

  Zie producten

  Zool van PU/rubber, bestendig tot 300° C - Pictogram

  Zool van PU/rubber, bestendig tot 300° C

  De comfortzool is gemaakt van PU en de loopzool is gemaakt van rubber. Rubber is zeer warmtebestendig en kan temperaturen tot 300° C contactwarmte weerstaan. Alle PU/rubber-zolen van MASCOT zijn olie-, benzine-, en chemicaliënbestendig.

  Zie producten