ProWash®

  ProWash® is de aanduiding van MASCOT voor producten die bestand zijn tegen industrieel wassen en drogen. Wanneer MASCOT aangeeft dat een product bestand is tegen industrieel wassen, betekent dat dat wij het product hebben getest op het behoud van de pasvorm, de weerstand van de naden, de sterkte en krimp van het materiaal, eventuele kleurveranderingen en afgeven van kleur. Let dus op ProWash® wanneer u producten zoekt die bestand zijn tegen industrieel wassen.

  In het assortiment van MASCOT vindt u producten die getest zijn volgens de methodes van EN ISO 15797 en die gewassen kunnen worden op maximaal 85 graden. Daarnaast zijn er producten die industrieel gewassen kunnen worden op maximaal 60 graden.

  ProWash® - EN ISO 15797

  In het assortiment van MASCOT vindt u een brede selectie producten die getest zijn volgens de methodes van EN ISO 15797. Dat betekent dat ze op maximaal 85 graden industrieel kunnen worden gewassen en vervolgens industrieel kunnen worden gedroogd. Bepaalde MASCOT-producten kunnen op hogere temperaturen worden gewassen.

  De testmethode (EN ISO 15797) bevat geen eisen, maar geeft een indicatie van hoe goed de producten bestand zijn tegen industrieel wassen. EN ISO 15797 bevat verschillende testmethodes. De producten van MASCOT die getest zijn volgens EN ISO 15797, zijn getest volgens één of meer van de volgende testmethodes: 8B, 6A en 6B.

  ProWash®

  In het assortiment van MASCOT vindt u ook producten die geschikt zijn voor industrieel wassen bij maximaal 60 graden. Als MASCOT deze producten labelt met ProWash®, betekent dat dat de producten duurzaam en slijtvast zijn en hun vorm en kleur behouden, ook na herhaaldelijk industrieel wassen.