Certificeringen

    MASCOTs eigen kwaliteitslabel TESTED TO WORK is geen internationale norm, maar MASCOTs eigen kwaliteitslabel dat garandeert dat de kwaliteit van een product bewezen is. Dit betekent dat zowel de stof en de leverancier aan alle kwaliteitseisen voldoen. Daarbij kunt u erop vertrouwen dat het product onder goede omstandigheden is geproduceerd en veelvuldig aan controles onderworpen is. Zo laten wij producten uitgebreid testen door eindgebruikers uit verschillende sectoren voordat wij deze daadwerkelijk in het assortiment opnemen. Wij hebben bovendien gecontroleerd of de kleding alle eigenschappen bezit die nodig zijn om bij te dragen aan uw comfort tijdens lange werkdagen. Dit en nog veel meer is waar TESTED TO WORK voor staat. Het is uw kwaliteitsgarantie!

    Werkkleding

    De werkkleding van MASCOT is gecertificeerd conform strenge internationale normen. Hier kunt u meer te weten komen over de verschillende certificeringen, zodat u zich kunt verzekeren van de juiste werkkleding voor de juiste werkomstandigheden.

    EN ISO 20471

    EN ISO 20471 - Hoge-zichtbaarheidskleding

    De klasseaanduiding (het getal X naast het symbool) geeft de klasse aan met betrekking tot het vermogen van het product om de gebruiker te beschermen. Klasse 3 is de hoogst mogelijke klasse. Een kledingset kan worden geclassificeerd volgens een hogere beschermingsklasse dan die van één kledingstuk bij afzonderlijk gebruik. De mogelijk hogere klasse wordt gespecificeerd op de markering in de kleding. Kleding die is gecertificeerd volgens EN ISO 20471 is getest na het wassen. Tenzij anders aangegeven op het label van de kleding is het materiaal getest na 5 keer wassen.

    Kom meer te weten

    EN 17353 - Werkkleding met verbeterde zichtbaarheid

    EN 17353 is een EU-norm die eisen stelt aan betere zichtbaarheid van de werkkleding voor medewerkers in werkomstandigheden in middelzware risicosituaties. Werkkleding die is gecertificeerd in overeenstemming met EN 17353 is bedoeld voor medewerkers die behoefte hebben aan zichtbaarheid, maar die niet op een plek werken waar de risicoanalyse van de werkomgeving aangeeft dat er persoonlijke beschermingsmiddelen moeten worden gedragen die gecertificeerd zijn conform EN ISO 20471.

    Kom meer te weten

    EN 342

    EN 342 - Bescherming tegen kou

    U bereikt de best mogelijke bescherming tegen kou met werkkleding die gecertificeerd is volgens EN 342. Voor maximale bescherming moet de werkkleding droog blijven en goed worden gesloten, bijvoorbeeld rond de pols. Ieder product is geclassificeerd aan de hand van verschillende waarden: isolatiewaarde, luchtdoorlatendheid en eventuele waterdichtheid (WP). Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe beter de bescherming is. De isolatiewaarde staat bij het product. De luchtdoorlatendheid wordt in het pictogram aangegeven en loopt van 1-3 waarbij 3 het hoogste is.

    Kom meer te weten

    EN 343 - X|X|X

    EN 343:2019

    Als er bij weer en wind gewerkt moet worden, is het belangrijk om goed gekleed te zijn. EN 343 wordt gebruikt om verschillende waarden toe te voegen aan kleding die gebruikt kan worden om te beschermen tegen regen. Naast het symbool worden drie waarden aangegeven. De bovenste waarde geeft de waterdichtheid aan, terwijl de middelste waarde het ademend vermogen aangeeft van het totale product. Beide waarden zijn onderverdeeld in klassen van 1-4, waarbij 4 de hoogste klasse aangeeft. De onderste waarde is een optionele test van het in elkaar genaaide product waarbij het wordt blootgesteld aan regen van boven. Een R geeft aan dat het product is getest, een X geeft aan dat het product niet is getest.

    Kom meer te weten

    EN 343

    EN 343 - Ademende, wind- en waterdichte kleding

    Als er bij weer en wind gewerkt moet worden, is het belangrijk om goed gekleed te zijn. EN 343 is een Europese norm voor beschermende kleding. Kies voor de EN 343-certificering als u zeker wilt zijn van comfort, ongeacht neerslag en wind. Naast het symbool van EN 343 worden twee waarden aangegeven. De eerste waarde geeft de waterdichtheid aan, de tweede waarde geeft het ademend vermogen van het product aan. Beide waarden zijn onderverdeeld in klassen van 1-3, waarbij 3 de hoogste klasse aangeeft.

    Kom meer te weten

    EN ISO 11611

    EN ISO 11611 - Beschermende kleding bij lassen

    De norm beschrijft de minimumeisen voor beschermende kleding die gebruikt wordt bij lassen en verwante processen met vergelijkbare risico's. Er zijn twee klassen, 1 en 2, waarbij klasse 2 de hoogste is (= de beste bescherming).

    Kom meer te weten

    EN ISO 11612

    EN ISO 11612 - Bescherming tegen hitte en vlammen

    Kleding die beschermt tegen hitte en vuur. Deze norm beschrijft buitenkleding van soepel materiaal die ontworpen is om het lichaam van de gebruiker met uitzondering van de handen te beschermen tegen hitte en/of vuur. Afgezien van capuchons en beenkappen zijn kledingstukken ter bescherming van hoofd, handen en voeten uitgesloten. De norm is onderverdeeld in zes indexwaarden: A1-A2, B1-B3, C1-C4, D1-D3, E1-E3 en F1-F3). Hoe hoger de waarde, hoe beter de bescherming.

    Kom meer te weten

    EN ISO 14116

    EN ISO 14116 - Bescherming tegen hitte en vlammen

    Deze norm specificeert prestatie-eisen aan materialen, materiaalsamenstellingen en beschermende kleding met beperkte vlamverspreiding die de mogelijkheid beperken dat de kleding gaat branden en een risico vormt. De norm geeft bescherming aan volgens klasse 1-3, waarbij 3 de beste bescherming is.

    Kom meer te weten

    EN 61482-2

    EN 61482-2 - Werken onder spanning

    Beschermende kleding tegen thermische gevaren van een elektrische vlamboog. De EN 61482-2-certificering omvat twee testmethodes. Met methode 1, EN IEC 61482-1-1, Open Arc Test, wordt het materiaal en het kledingstuk getest, en zodoende de ATPV/EBT-waarden van de kleding bepaald. Met methode 2, EN 61482-1-2, boxtest, wordt de beschermingsklasse tegen vlambogen van het materiaal en het kledingstuk bepaald met een gedwongen en gecontroleerde vlamboog. Er zijn 2 klassen, waarbij klasse 2 de hoogste is met de meeste bescherming.

    Kom meer te weten

    EN 1149-3/5

    EN 1149-3/5 - Beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen

    Beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen. Hier vindt u meer informatie over beschermende kleding met elektrostatische eigenschappen. EN 1149-5-certificering (testmethode EN 1149-3) staat voor veiligheid.
    EN 1149-3 - Elektrische ontlading.
    Deze norm beschrijft het afbreken van elektrostatische lading van het oppervlak van kledingmaterialen.
    EN 1149-5 - Materiaalprestatie en ontwerpeisen
    Deze norm beschrijft de eisen voor materialen en constructie van elektrostatisch geleidende beschermingskleding die gebruikt wordt als onderdeel van een geaard systeem om brandgevaarlijke ontlading te voorkomen.

    Kom meer te weten

    HACCP DIN 10524

    HACCP DIN 10524 – eisen voor werkkleding die in de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt

    Binnen de EU moeten bedrijven waar voedsel wordt verwerkt voldoen aan de HACCP-eisen. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een gestandaardiseerde methode waarmee veiligheid en risico's in de levensmiddelenindustrie worden geanalyseerd en gecontroleerd.

    EN-certificering op basis van DIN 10524 stelt specifieke eisen aan het ontwerp, de functie en het materiaal van de werkkleding in de levensmiddelenbranche.

    Kom meer te weten

    EN 13034 (Type 6)

    EN 13034 (Type 6) - Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën

    De norm beschrijft prestatie-eisen voor kleding die beschermt tegen chemicaliën en die beperkte bescherming biedt tegen vloeibare chemicaliën (type 6 en type PB [6]-uitrusting). Kleding die beschermt tegen chemicaliën met beperkte prestaties is berekend op gebruik in gevallen met potentiële blootstelling aan lichte spatten, vloeistofverstuiving of spatten met lage druk en hoeveelheid.

    Kom meer te weten

    EN 13758-2 UPF 40+

    EN 13758-2 UPF 40+ - Eigenschappen van bescherming tegen uv-straling

    Een product dat conform EN 13758-2 is gecertificeerd, biedt gedocumenteerde bescherming tegen de schadelijke uv A- en uv B-straling van de zon. De producten worden gemarkeerd met een UPF-waarde (Ultraviolet Protection Factor) die het beschermingsniveau aangeeft. Het beschermingsniveau daalt als het product bijvoorbeeld slijt, als de onderhoudsinstructies niet worden gevolgd of als de kleding nat wordt. De enige UPF waarmee kleding kan worden gemarkeerd is UPF 40+.

    Kom meer te weten

    Veiligheidsschoenen

    Veiligheidsschoenen van MASCOT zijn licht, flexibel en comfortabel – zonder in te boeten aan veiligheid. Onze veiligheidsschoenen, -laarzen en -sandalen zijn allemaal goedgekeurd in overeenstemming met de Europese norm EN ISO 20345. In welke omgeving u ook werkt, in ons assortiment vindt u veiligheidsschoenen die aan de veiligheidseisen voldoen en tegelijkertijd ultiem comfort bieden – de hele werkdag lang.  

    EN ISO 20345

    EN ISO 20345

    EN ISO 20345: 2011 is een Europese norm voor veiligheidsschoenen die garandeert dat veiligheidsschoenen, -laarzen en -sandalen voldoen aan de eisen die worden gesteld voor werk in omgevingen waar veiligheid een hoge prioriteit heeft. Alle veiligheidsschoenen van MASCOT® FOOTWEAR zijn gecertificeerd volgens EN ISO 20345: 2011.

    Kom meer te weten

    EN ISO 20347

    EN ISO 20347

    EN ISO 20347 is een Europese standaard voor schoenen zonder versterkte neus voor professioneel gebruik. De norm omvat schoenen met gecertificeerde antislipeigenschappen die schokabsorberend, ademend en stabiliserend zijn. Het assortiment van MASCOT omvat schoenen die zijn gecertificeerd conform EN ISO 20347 met de hoogste standaard voor antislip, SRC.

    Afvoer van statische elektriciteit (ESD)

    Afvoer van statische elektriciteit (ESD)

    De schoenen zijn ESD-goedgekeurd, wat betekent dat u statische elektriciteit voorkomt. In sommige branches geldt de eis dat bepaalde gebieden ESD-veilig zijn om zodoende elektrische componenten en apparatuur te beschermen. De antistatische eigenschappen beschermen niet alleen componenten en producten, maar beschermen ook tegen schokken.

    Kom meer te weten