Tested to Work

  Bij ons staan u en uw branche altijd centraal wanneer we werkkleding en veiligheidsschoenen ontwikkelen. En wanneer we zeggen dat onze producten Tested to Work zijn, is dat niet alleen een pakkende slogan – het staat voor onze belangrijkste waarden en is het fundament voor alles waar wij ons mee bezighouden.

  Voor u is Tested to Work een garantie dat uw MASCOT-producten grondig worden getest voordat u ze in handen krijgt. U bent zodoende verzekerd van slijtvaste en functionele producten waarbij niets aan het toeval is overgelaten.


  Uw favoriete werkkleding moet lang meegaan

  Wij willen graag uw lievelingswerkkleding produceren. Kleding die u steeds weer opnieuw wilt dragen en die voldoet aan uw eisen en behoefte aan functionaliteit en comfort. Lievelingswerkkleding moet ook met hoge kwaliteit en op een goede manier zijn gemaakt.

  Met goed bedoelen we dat uw werkkleding wordt geproduceerd met een zo goed mogelijk gebruik van de hulpbronnen en met zo weinig mogelijk verspilling en uitstoot tot gevolg. En de kleding moet natuurlijk ook lang meegaan. Ons doel is dat elk afzonderlijk product lievelingswerkkleding wordt die zo veel en zo lang mogelijk wordt gebruikt. Daarom is Tested to Work zo belangrijk voor ons!

  Producten die lang meegaan zijn verantwoorde producten

  Wanneer nieuwe producten van hoge kwaliteit op de markt komen, gebeurt dat na een uitgebreid ontwikkelingsproces. Elk product en elk materiaaltype is het resultaat van maandenlange ontwikkeling om de eigenschappen te optimaliseren die aansluiten op uw behoeften. Hoge slijtvastheid, lichtgewicht materiaal en bijvoorbeeld ULTIMATE STRETCH zijn eigenschappen die we gericht in onze producten willen verwerken.

  Testen, testen en nog eens testen

  De ervaren textielexperts van MASCOT testen materiaaltypes en maken steeds kleine aanpassingen, en na elke stap in de ontwikkeling testen we steeds weer opnieuw. Dat gebeurt onder andere in het veld door professionals, waarvoor we een groot netwerk proefpersonen hebben uit verschillende vakgebieden – en we zijn pas tevreden wanneer onze proefpersonen tevreden zijn met de producten.

  Bovendien voeren we uitgebreide tests en kwaliteitscontroles uit in ons eigen laboratorium waar we machines hebben voor het uitvoeren van gestandaardiseerde tests, conform een groot aantal verschillende Europese normen, onder andere voor slijtvastheid, scheurbestendigheid, waterdrukkolom en ademend vermogen. De constante jacht op de beste materiaaleigenschappen zorgt ervoor dat u unieke stoftypes krijgt die nergens anders te vinden zijn.

  Een lange levensduur beperkt het verbruik van hulpbronnen tot een minimum

  Wanneer u MASCOT-werkkleding koopt, krijgt u extra waar voor uw geld. Al onze producten zijn namelijk in ons testcentrum getest volgens onze Tested to Work-principes. Zo creëren we slijtvaste producten die lang meegaan, wat niet alleen goed is voor uw werk en uw financiën, maar ook voor het milieu, omdat er niet zo vaak nieuwe werkkleding hoeft te worden geproduceerd.

  Kleding heeft – ongeacht het merk – een grote klimaatvoetafdruk. Er moeten heel veel hulpbronnen worden gewonnen (polyester wordt bijvoorbeeld gemaakt van fossiele brandstoffen en katoen heeft heel wat water nodig bij de teelt) en er is onder andere energie nodig voor het verven, vervoeren en produceren.

  Daarom is het belangrijk dat de kleding die gemaakt wordt, zo lang mogelijk wordt gebruikt, aangezien het vooral de productiefase is die zwaar drukt op het energieverbruik. Hoe langer een kledingstuk meegaat voordat iets nieuws wordt gekocht, hoe langer het duurt voordat het zware proces met het hoge energieverbruik weer moet beginnen. Met andere woorden: De totale CO2-afdruk van uw werkkleding wordt significant kleiner naargelang de kleding langer meegaat.

  Onze Tested to Work-strategie is een belangrijk deel van de kleinere impact op het klimaat die onze producten hebben. Al onze stoffen zijn gekozen voor bepaalde gebruikssituaties en getest om bestand te zijn tegen de slijtage waaraan werkkleding wordt blootgesteld.