Vind de juiste maat

Het kiezen van de juiste maat is van groot belang voor de functionaliteit van uw werkkleding, comfort en uw veiligheid. In het assortiment van MASCOT hebben veel producten een pasvorm die zowel voor heren als voor vrouwen geschikt is. Daarnaast zijn er ook MASCOT-producten die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen en is er een assortiment voor kinderen.

Naar maat- en omrekentabel (PDF)

U dient verschillende maten op te nemen, afhankelijk van het kledingstuk dat u zoekt. Als uw maten niet direct overeenkomen met een bepaalde maat, geldt als vuistregel dat u naar rechts gaat in de tabel en een grotere maat kiest.

Om de juiste maat te vinden, adviseren wij u een ander te vragen uw maten op te nemen, zodat u er zeker van bent dat de maten kloppen. Meet dicht op het lichaam en trek het meetlint aan bij het meten van de taille. Vergeet niet om uw lengtemaat te meten. De meeste MASCOT-broeken zijn beschikbaar in drie verschillende lengtematen.

Pas de kleding! Op die manier weet u zeker dat de kleding past zoals het hoort.

Bij twijfel helpen wij u graag.

Tijdens het ontwikkelen van onze werkkleding stellen we hoge eisen aan de functies van de kleding, en willen we voldoen aan uw behoeften. Wij zijn volledig op de hoogste van alle certificeringen en bepalingen voor de werkkleding die we ontwikkelen. Bij vragen over uw maat, pasvorm of de functies waar uw kleding aan moet voldoen staan we klaar om u te helpen met het maken van de juiste keuze van MASCOT werkkleding.

Vrouwen

In het assortiment van MASCOT vindt u producten die speciaal ontwikkeld zijn voor vrouwen.

De lange en korte broeken en rokken van MASCOT voor dames zijn verkrijgbaar in twee verschillende pasvormen. De afmetingen van uw lichaam bepalen welke pasvorm u moet kiezen. De twee damespasvormen heten: DIAMOND en PEARL.

Twee stappen om de broek/rok/korte broek te vinden die u perfect past:

1) Vind uw pasvorm

Uw MASCOT-pasvorm is afhankelijk van de combinatie van uw taille- (meet waar u het smalst bent) en heupmaat (meet waar u het breedst bent). Als vuistregel geldt dat u bij een verschil van meer dan 20 centimeter tussen uw taille en heupen kiest voor de DIAMOND-pasvorm. Bij een verschil van minder dan 20 centimeter tussen uw taille en heupen kiest u voor de PEARL-pasvorm.

2) Vind uw maat

U vindt uw maat door uw heupmaat op te nemen rond het breedste punt van uw heupen. Kijk in het schema onder uw pasvorm: vind uw maat in het schema op basis van uw heupmaat.

Het pictogram naast het product geeft weer of de PEARL of DIAMOND pasvorm hierop van toepassing is.

Vergeet niet om uw lengtemaat te meten. Alle damesbroeken van MASCOT zijn verkrijgbaar in twee lengtematen: 76 cm en 82 cm.

Kinderen

Het assortiment van MASCOT bestaat ook uit producten voor kinderen. Om de juiste maat te vinden, dient u een maat te kiezen op basis van de lengte van het kind.

Schoenen

De schoenen van MASCOT zijn verkrijgbaar in de maten 35-48 en in drie verschillende breedtematen: 8, 10 en 11. De maten van MASCOT komen overeen met de gebruikelijke schoenmaten. Als u normaal maat 42 draagt, dan zal maat 42 van MASCOTs schoenencollectie hoogstwaarschijnlijk de correcte maat voor u zijn. Wij raden altijd aan om de schoenen eerst te passen alvorens deze te kopen.

Vind de juiste werkkleding – tips bij het opmeten

  • Meet dicht op het lichaam
  • Vraag een ander uw maten op te nemen, zodoende heeft u het juiste uitgangspunt om kleding te kiezen in de juiste maat.
  • Houd het meetlint strak om uw middel bij het meten van de taille.
  • De juiste beenlengte is van belang, zeker als er kniezakken op de broek zitten.
  • Besluit welke pasvorm het beste bij u past. Kleding van MASCOT heeft verschillende pasvormen, dus u vindt altijd de juiste pasvorm voor u.
  • Bij twijfel over de juiste maat of pasvorm kunt u contact opnemen met uw contactpersoon binnen MASCOT of met uw MASCOT dealer.