EN ISO 11611

  EN ISO 11611 beschrijft de minimumeisen voor werkkleding die de gebruiker beschermt bij kortdurend lassen of vergelijkbare processen met de bijbehorende risico's.

  EN ISO 11611

  Beschermende kleding die is gecertificeerd volgens EN ISO 11611 beschermt de gebruiker tegen vonken en kortdurend contact met vuur en minimaliseert het risico op een elektrische schok bij kort, toevallig contact met elektrische leidingen. Voor een optimale bescherming moet de werkkleding het hele lichaam bedekken. Dat is het geval bij gebruik van zowel een jas als de bijbehorende beenbekleding. Bij gebruik van lastechnieken waarbij veel vonken ontstaan, is het aan te bevelen aanvullende bescherming te gebruiken voor het hoofd, de handen en de voorkant van de kleding. Om te voorkomen dat vonken zich vast branden, heeft beschermende kleding die gecertificeerd is volgens EN ISO 11611 maar een minimale hoeveelheid zakken of details, zodat de vonken niet vast komen te zitten.

  EN ISO 11611 - kl. 1
  EN ISO 11611 - kl. 2
  Bescherming bij lastechnieken en situaties met een laag risico op vonken en stralingswarmte. Bescherming bij situaties waarin het risico op vonken en stralingswarmte beduidend hoger is.

  MASCOT raadt u aan uw veiligheidskleding regelmatig te controleren zodat de optimale bescherming behouden blijft. Vuil of vocht kan de veiligheid van uw werkkleding beïnvloeden. Het effect van de elektrische isolatie kan worden beïnvloed door zweet of vuil op het product. Het is belangrijk voor uw veiligheid dat u juiste en goed werkende werkkleding draagt met bijvoorbeeld EN ISO 11611. Als uw beschermende kleding is blootgesteld aan vuur of een andere blootstelling, raden wij u aan deze zorgvuldig te controleren en eventueel te vervangen. Op die manier zet u uw veiligheid altijd voorop.