Materialen

  Kies de juiste stofkwaliteit voor uw specifieke beroep

  Werkt u in een koude of warme omgeving? Werkt u wellicht bij neerslag, in de buurt van draaiende machines of in een omgeving waarin u wordt blootgesteld aan vlammen en vonken? Het is erg belangrijk, dat u de juiste kleding draagt voor het werk dat u moet verrichten. Bij de keuze van uw werkkleding is het daarom belangrijk om erover na te denken welke stofkwaliteit bij uw behoeften past. MASCOT gebruikt meer dan 100 verschillende soorten textiel, die ieder afzonderlijk zijn geselecteerd op basis van de speciale eigenschappen van dat textiel. Welke stofkwaliteit of combinatie van materialen voor u het meest geschikt is, hangt af van de branche en de omgeving waarin u werkt.

  Werkkleding

  De werkkleding van MASCOT wordt gemaakt van veel verschillende materialen, die allemaal zijn geselecteerd vanuit het oogpunt om de kleding te voorzien van het beste comfort, de beste duurzaamheid en het beste ademend vermogen in verschillende werksituaties. Lees hieronder meer over de meest gebruikte stofkwaliteiten en krijg meer inzicht in welk materiaal u het beste kunt kiezen.

  Katoen - Materiale

  Katoen - 100% puur natuur

  Een stof van 100% katoen heeft een aantal zeer speciale eigenschappen, omdat het een puur natuurlijk materiaal is. Katoen is zacht en zeer comfortabel om te dragen. Het is wasbaar tot 95 °C. Werkkleding van puur katoen is vooral een must voor medewerkers die in de buurt van warmtebronnen werken, zoals in de zware industrie.

  Canvas - Materiale

  Canvas - Slijtvast canvas

  Canvas heeft een iets andere structuur en creëert een ruige eigentijdse look. De slijtvastheid is hoog en kwaliteit 010 (wordt gebruikt in MASCOT® YOUNG en MASCOT® Hardwear) is stretchachtig in de dwarsrichting. Dit is voornamelijk te merken wanneer u knielt, omdat de broek hier iets meer ‘meegeeft’. Materiaal 010 is met 310g/m² de sterkste van de canvas materialen in polyester/katoen. Als de kleding lichter moet zijn, is materiaal 154 met een gewicht van 260 g/m² een goed alternatief.

  Twill - Materiale

  Twill - Een klassieker

  Kwaliteit 430 is de meest verkochte textielstoffen van de afgelopen jaren. Net zo functioneel als 10 jaar geleden en breed inzetbaar in zowel de bouw als industrie. De mix van polyester en katoen zorgt voor een robuuste stof. De pasvorm en kleuren blijven behouden, ook na veelvuldig wassen en drogen. Kwaliteit 430 is met 310 g/m² de sterkste van de MASCOT Twill materialen in polyester/katoen. Als u op zoek bent naar lichtere materialen, dan zijn er verschillende alternatieven: Materiaal 442 met 270 g/m², materiaal 330 met 245 g/m² en materiaal 230 met 205 g/m².

  Quilt - Materiale

  Quilt - Warme onderkleding

  Quiltproducten staan bekend om hun warme en isolerende eigenschappen. Door de jaren is dit materiaal in vele branches gebruikt als isolerende tussenlaag. De onderkleding van Mascot is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Quilt bestaat uit 3 lagen. Tussen de twee buitenste, duurzame polyesterlagen ligt een laag isolerende polyester vulling. Bij MASCOT worden de drie lagen niet aan elkaar genaaid, maar ultrasonisch aan elkaar gelast. Hierdoor is het materiaal van hoge kwaliteit en heeft een lange levensduur.

  Multi beschermende kleding - Materiale

  Multi beschermende kleding

  Anti-statisch, zuurbestendig, brandvertragend en vuilafstotend. Het belangrijkste voordeel is dat de brandvertragende eigenschappen in de draad zitten waar de stof van geweven is. De brandvertragende eigenschap is pemanent en kan er niet uit gewassen worden. Het zorgt tegelijkertijd voor een zachter en behaaglijk materiaal wat erg comfortabel is. De duurzaamheid en scheursterkte zijn groot. Goedgekeurd volgens EN ISO 11612 (A1, A2, B1, C1, E1, F1), EN ISO 11611 - kl. 1 - A1, A2 EN 1149-3, EN 1149-5, EN 61482-1-2, EN 13034 en EN ISO 20471 - kl. 2. De winterkleding in kwaliteit 217 is ademend, wind- en waterdicht en goedgekeurd volgens EN 343 en 342.

  Schoenen

  Geeft u de voorkeur aan veiligheidsschoenen van leer, nylon of textiel? Bij MASCOT worden de materialen voor de productie van veiligheidsschoenen beoordeeld op parameters als slijtvastheid, comfort en ademend vermogen. Lees meer over de meest gebruikte materialen, zodat u kunt bepalen welke veiligheidsschoenen het beste bij uw werksituatie passen.

  Leer - Materiale

  Leer

  Leer is een natuurlijk materiaal, dat al vele jaren voor de productie van schoenen wordt gebruikt. Leer is een ideaal materiaal voor de productie van veiligheidsschoenen, omdat het zowel comfortabel, slijtvast, ademend als isolerend is. U vindt leren schoenen in onder andere de collecties MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY en MASCOT® FOOTWEAR FIT. Deze schoenen zijn speciaal ontwikkeld voor omgevingen waarin wat extra's van de schoenen wordt gevraagd. Dus als u dagelijks over cementvloeren kruipt, buiten werkt gedurende de koude maanden, last of werkt in de nabijheid van hete materialen, dan zijn leren veiligheidsschoenen de ideale keuze voor u. Leer moet regelmatig geïmpregneerd worden om het te beschermen en de levensduur van de schoen te verlengen.

  Textiel - Materiale

  Textiel

  Textiel wordt gemaakt van natuurlijke of kunstmatige vezels en wordt gebruikt voor veel doeleinden, met name binnen de kleding- en meubelindustrie. Textiel is ideaal als voering in een schoen, omdat het zacht en prettig aanvoelt voor de voet. Slijtvaste textielsoorten kunnen echter ook voor de buitenkant van een schoen gebruikt worden wanneer u de voorkeur geeft aan een ademende schoen. Textiel voor de productie van schoenen is met name bekend van sneakers en sportschoenen, waar een bovenstuk van textiel wordt gecombineerd met een flexibele zool, zodat de schoenen lichter zijn en zorgen voor een goede bewegelijkheid van de voet. Bij MASCOT vindt u veiligheidsschoenen van textiel onder andere in de collecties MASCOT® FOOTWEAR FLEX en MASCOT® FOOTWEAR ENERGY.

  Polyamide - Materiale

  Polyamide

  Polyamide wordt ook wel nylon genoemd en is een thermoplastisch materiaal. Polyamide wordt vaak gebruikt als materiaal om te mengen met andere synthetische materialen. De voordelen van polyamide als stofkwaliteit zijn dat het extreem slijtvast en sneldrogend is en dat het meer vocht opneemt dan andere, niet-organische, vezels. Dat maakt nylon uiterst bruikbaar voor lichte en ademende veiligheidsschoenen die niet bestand hoeven te zijn tegen extreme hitte. Polyamide wordt onder andere gebruikt in de MASCOT® FOOTWEAR FLEX-collectie. Vanwege zijn slijtvaste en sneldrogende eigenschappen is polyamide een ideale keuze voor mensen die gedurende de warme maanden buiten werken.