Nieuwe MASCOT fabriek

wordt vandaag in Laos geopend
Laos - 2013 - MASCOT
Maandag 23 December 2013

Eerder vandaag heeft de grootste werkkleding producent in Denemarken de nieuwe fabriek in Laos geopend. MASCOT heeft zelf de bouw van 9000 m2 gerealiseerd. Dit is de vierde MASCOT fabriek in Zuidoost Azië.

In aanwezigheid van de Deense directie en bestuur, het management in Vietnam en Laos en ministers en officiële vertegenwoordigers van de regering van Laos werd de fabriek geopend.

Een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van MASCOT

De uitbreiding van de capaciteit is een natuurlijk gevolg van de goede ontwikkelingen van MASCOT. Eigenaar en CEO Michael Grosbøl duidt de opening van MASCOT Laos aan als een zeer belangrijke mijlpaal in de internationale ontwikkeling van MASCOT. »Het is zeer goed nieuws voor de klanten van MASCOT«, zegt Michael Grosbøl: »Zodoende behoudt MASCOT een goede concurrentiepositie. Tegelijk maken we met een zuiver geweten werkkleding. De nieuwe, efficiënte fabriek draagt ook bij aan het behoud van de hoge leverzekerheid van MASCOT, 98% binnen 24 uur.«

MASCOT – Made in Laos

De keus om de nieuwe fabriek in Laos te bouwen was eenvoudig, dichtbij de bestaande fabrieken in Noord-Vietnam. »Laos heeft een uitstekend bedrijfsklimaat en de regering en de lokale overheden zijn zeer behulpzaam geweest. Vanaf het moment dat we toestemming hebben gekregen, duurde het minder dan een jaar om het project uit te voeren. Ik kijk uit naar MASCOTs eerste ‘Made in Laos’ producten,« zegt Michael Grosbøl. In het nieuwe jaar zal er in toenemende mate kleding worden geproduceerd in de nieuwe fabriek in Laos. De verwachting is dat er in de loop van 2014 ongeveer 800 medewerkers zijn in MASCOT Laos.

Eigen fabriek in Laos: - Michael & John

MASCOTs MVO-beleid ter inspiratie voor andere investeerders

De minister uit Laos, Bounpheng Mounphoxay, is verantwoordelijk voor de industriezone waar MASCOT de nieuwe fabriek heeft gebouwd. Tijdens de opening wenste zij MASCOT veel geluk en zei: »MASCOT representeert precies het soort buitenlandse investeerders dat wij graag aan trekken. Wij zijn bekend met MASCOTs internationale reputatie als maatschappelijk verantwoordelijk investeerder die zorgt voor goede arbeidsplaatsen. MASCOT zorgt voor goede arbeidsomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden voor de werknemers. Het is mijn hoop dat het MVO-beleid van MASCOT als inspiratie kan dienen voor andere investeerders in ons land«.

Volledige maatschappelijke verantwoordelijkheid

MASCOT wil alle aspecten van MVO-beleid integreren in de nieuwe faciliteiten in Laos. »Fatsoenlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden zijn belangrijke aspecten van het runnen van een professioneel bedrijf «, zegt eigenaar Michael Grosbøl, die benadrukt dat veiligheid grote prioriteit heeft bij alle activiteiten tijdens de bouw in Laos. »Wij kunnen de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij nemen aantonen met een SA8000 certificering, zoals we ook hebben gedaan met onze Vietnamese fabrieken.«, zegt Michael Grosbøl. Het top management van MASCOT Laos bestaat uit expats en burgers van Laos, onder leiding van Thomas Bo Pedersen. Thomas Bo Pedersen heeft zeer veel ervaring in Azië, en is sinds 2006 CEO van MASCOT Vietnam.

Thomas Bo & Michael Grosbøl - 2013

Productie kan vervijfvoudigen

De nieuwe fabriek van MASCOT ligt 22 km van Vientiane en dus relatief dichtbij de Vietnamese MASCOT fabrieken. MASCOT Laos zal nauw samenwerken met MASCOT Vietnam en het logistiek centrum in Denemarken. MASCOT is sinds 2006 gevestigd in Vietnam en heeft sindsdien 3 fabrieken geopend, die zeer efficiënt functioneren en werkkleding van hoge kwaliteit leveren aan klanten in Europa, Australië, Zuid-Amerika en USA. De capaciteit van de nieuwe fabriek kan vervijfvoudigd worden, indien daar behoefte aan is.