Geavanceerde

Veiligheidsschoenen
Veiligheidsschoenen - Pers 2014
Dinsdag 11 November 2014

Vaak worden veiligheidsschoenen op het uiterlijk uitgekozen. Helaas zegt dit niets over het comfort voor de voeten en het lichaam, zeker niet als je bedenkt dat veiligheidsschoenen dagelijks 8-9 uur gedragen worden.

Schoenen, die goede ondersteuning en effectieve schokdemping bieden, zijn essentieel. Niet alleen om op korte termijn vermoeide benen te voorkomen na een lange werkdag op een oneffen ondergrond, maar ook om op langere termijn overbelasting van de rug en benen tegen te gaan. Aan de binnenkant mogen geen scherpe randen zitten, die irritatie zouden kunnen veroorzaken. De voeten mogen niet te warm worden en de schokabsorptie moet perfect zijn. Eigenlijk willen we dat veiligheidsschoenen net zo’n goede ondersteuning geven en net zo flexibel zijn als sportschoenen en ook bovendien trendy zijn, zoals modeschoenen.

Veiligheid gecombineerd met optimaal comfort

MASCOT is deze uitdaging aangegaan en introduceert vier modellen die het comfort van sportschoenen zo veel mogelijk benaderen. De focus lag op het combineren van veiligheid met flexibiliteit en comfort. Dit heeft geleid tot twee nieuwe modellen veiligheidsschoenen, een veiligheidslaars en een veiligheidssandaal. Alle modellen hebben dezelfde producteigenschappen.

Veiligheidslaarzen - 2014

Veiligheidsneus zonder metaal

De ergonomisch gevormde veiligheidsneus geeft extra bescherming en bewegingsvrijheid en dit zorgt ervoor dat er niets knelt als u op uw knieën werkt. Deze veiligheidsneus is volledig nieuw en gemaakt van metaalvrij composiet. Door de anti-perforatie zool van textiel en de kunststof veterogen zijn de nieuwe modellen volledig metaalvrij en daarvoor bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld vliegvelden. Verder hebt u geen last van het zwaardere metaal en wordt het risico van koude geleiding beperkt. Het materiaal is makkelijker te buigen en dus flexibel bij beweging.

Dubbele schokabsorptie

De schokabsorberende comfortzool en de nieuwe binnenzool van EVA zorgen voor dubbele schokdemping. Het bijzondere is dat dit goede ondersteuning geeft aan zowel de voorvoet als de hiel. Goede schokabsorptie is belangrijk voor de benen en de rug. De binnenzool is tevens ademend en heeft een stabiliserend effect op de voetboog. Met deze binnenzool is de schoen ESD-goedgekeurd volgens DIN EN 61340-4-3.

Anti-slip en geen strepen

Volgens recente onderzoeken zijn verstuikingen en verzwikkingen in het algemeen de meest voorkomende letsels. U kunt nu het risico verminderen door te kiezen voor veilige en comfortabele schoenen met een goede ondersteuning. Bovendien is het heel belangrijk dat een schoen geschikt is voor werkzaamheden op oneffen of natte oppervlakten. Kies daarom voor de hoogste klasse van slipvastheid, SRC. De nieuwe MASCOT schoenen zijn hierop getest en hebben de hoogste veiligheidsnormering behaald.

De nieuwe veiligheidsschoenen van MASCOT zijn er zowel in veiligheidsklasse S3 - een hoog en laag model - en S1P: een schoen en een veiligheidssandaal met klittenbandsluiting. Ze zijn allemaal uitgerust met een duurzame loopzool van PU/PU, die niet afgeeft (non-marking). Deze nieuwe veiligheidsschoenen zijn inzetbaar bij verschillende werkzaamheden, zoals lichte constructie, transport en logistiek.

Pers - Schoenen - 2014