Prins Joachim

geeft startsein MASCOT’s gezondheidsprogramma in Laos
Prins Joachim & Michael Grosbøl
Woensdag 19 November 2014

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Joachim heeft vandaag in MASCOT’s nieuwe fabriek in Laos het sein gegeven voor de officiële start van het gezondheidsprogramma.

Als onderdeel van de fabriek heeft MASCOT een kliniek ingericht waar een fulltime arts en voorlopig één verpleegkundige werkzaam zijn.
"Het doel van het gezondheidsprogramma is zowel behandeling van werknemers met gezondheidsproblemen als het geven van systematische voorlichting om ziekte te voorkomen en de gezondheid van de medewerkers te verbeteren." zegt MASCOT’s CEO Michael Grosbøl, die vandaag, samen met de prins en de lokale autoriteiten aanwezig was bij de aftrap van het programma.

MASCOT heeft reeds zeer goede ervaringen opgedaan in Vietnam, waar de Deense onderneming twee klinieken heeft in de eigen productie-ateliers. ‘’De gezondheids-programma's in Laos en Vietnam zijn slechts één element van de uitgebreide MVO-inspanningen, die we vanaf het begin hebben gedaan. Daarnaast hechten wij veel waarde aan fatsoenlijke lonen, goede arbeidsvoorwaarden, goede werksfeer, beroepsopleiding en een verantwoord milieubeleid." zegt Michael Grosbøl.

Hij wijst erop dat MVO-inspanningen in werkelijkheid winstgevend zijn voor MASCOT. "Onze productie-eenheden in Vietnam hebben in 2014 een nieuw record gevestigd, met een hogere productie dan we wereldwijd ergens anders hebben gezien en de producten zijn van topkwaliteit. Ik twijfel er niet aan dat de goede arbeids-omstandigheden bij MASCOT hier een belangrijk deel aan hebben bijdragen. Gelukkige werknemers zijn goede werknemers. Zo eenvoudig is het." vertelt Michael Grosbøl.

MASCOT Laos - Prins Joachim - 2014

MASCOT biedt werk aan 1.700 mensen in de eigen fabrieken in Vietnam en om te beginnen aan 300 in de nieuwe fabriek in Laos. Vandaag de dag is het Deense bedrijf de grootste producent van werkkleding met export naar heel Europa, de VS en andere overzeese markten.