Nieuwe favoriete shorts

voor professionals
Shorts - MASCOT 2016
Donderdag 9 Juni 2016

Drie ingrediënten vormen het recept voor de perfecte werkshorts voor een drukke en warme werkdag: Een optimale pasvorm door een dun maar slijtvast materiaal, vele elastische inzetstukken en slimme functionele zakken.

Slijtvaste stretchstof voor werkkleding is het nieuwe wondermiddel voor een aangename werkdag. Met stretchzones hebt u veel bewegingsvrijheid, vooral wanneer u zich bijvoorbeeld bukt of op uw hurken zit. Met de nieuwe MASCOT® Olot-shorts merkt u het verschil vooral in de taille. De stretchstof aan de binnenzijde van de taille zorgt ervoor dat de shorts flexibel zijn en bij alle bewegingen aansluiten op het lichaam. De stevige stof aan de buitenzijde behoudt zijn vorm en zorgt ervoor dat de broek niet afzakt als u op uw hurken zit of als de zakken vol zitten met zwaar gereedschap.

Als het warm is, is het belangrijk dat kleding comfortabel zit. De shorts bestaan voor een groot deel uit zacht en aangenaam katoen (50%) en zijn gemaakt van een dun maar toch slijtvast materiaal dat het zware gereedschap kan dragen dat in de kleding wordt meegenomen. Er is ook heel veel ruimte voor gereedschap en apparaten. De spijkerzakken hebben veel vakken van verschillend formaat. De linkerspijkerzak is extra ruim en kan in grootte worden versteld. Een ander slim detail zijn de magneten aan de onderkant, die kunnen worden losgemaakt als er meer ruimte nodig is voor gereedschap, spijkers en schroeven. Op de dijzak zit een slimme magneetsluiting op het buitenste gsm-vak. Een heel bijzonder detail is de extra gereedschapslus die verborgen zit achter de linkerachterzak en die vaak wordt gebruikt voor een hamer of een klein breekijzer.

Werkshorts - 2016 - HARDWEARDe nieuwe shorts en broeken uit deze lijn hebben veel stretchstof zodat ze meerekken waar dat nodig is. Dat is vooral het geval bij de knieën (broeken) en bij de taille (broeken en shorts).

Slijtvastheid staat bij alle zakken voorop: Zowel de duimstokzak als de spijkerzakken zijn gemaakt van slijtvast CORDURA®, en beide hebben een Kevlar®-versteviging aan de onderkant. Kevlar® heeft een bijzonder hoge steekbestendigheid. Dat draagt in hoge mate bij aan de duurzaamheid, omdat het de zakken beschermt waarin u messen, schroevendraaiers en ander gereedschap met scherpe punten meeneemt.

De nieuwe werkshorts lijken veel op de MASCOT® Madrid-werkbroek, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd. MASCOT® Madrid heeft van alles wat meer: Nog meer elastische inzetstukken aan de binnenzijde van de benen en bij de knieën, verstevingingen op meer plaatsen, extra details zoals zakken voor kniebeschermers en meer ruime dijzakken.

Over MASCOT® Olot-werkshorts:

  • Slijtvast en ademend materiaal: 50% katoen/50% polyester
  • Laag gewicht: 205 g/m²
  • Kleuren: wit, zwart en lichtkhaki
  • Binnenbeenlengte 29 cm, in veel verschillende maten van C 42-C 68
  • Vanaf juni 2016 op voorraad bij uw lokale verkoper

Werkbroeken - MASCOT® HARDWEAR - 2016De MASCOT® Madrid-werkbroek is de lange versie van de werkshorts, bijvoorbeeld voor wanneer u kniebeschermers nodig hebt. De broek heeft veel ademende en flexibele stretchstof en ventilatieopeningen bij de knieën, waardoor de warmte kan worden afgevoerd.