Pilotjack

MASCOT® WORKWEAR
Pilotenjas - Groen - 2016
Vrijdag 25 November 2016
Het pilotjack heeft een lange en trotse geschiedenis. Het jack komt oorspronkelijk uit het Amerikaanse leger en veroverde vervolgens de modewereld. De jas staat bekend als warm en slijtvast, en kreeg daardoor al snel een plek in de werkkledingbranche. Onder andere bij MASCOT, waar het pilotjack al vele generaties meegaat. De nieuwste bijdrage van MASCOT is een retro pilotjack met een verwijzing naar de trotse traditie.

Het pilotjack maakte ook deel uit van een van de eerste werkkledingcollecties van MASCOT in de jaren 80. Vooral het MASCOT® Alaska-pilotjack werd een verkoopsucces. Het waterafstotende Bearnylon® is ontzettend slijtvast en de jas bewijst al drie decennia zijn waarde in de branche voor werkkleding. De jas is voor veel mensen namelijk nog steeds favoriet en maakt ook in 2017 in maar liefst zes verschillende kleuren weer deel uit van het MASCOT-assortiment. Dankzij de retromode van de laatste paar jaar hebben ook veel jongeren de solide jas met bontvoering ontdekt.

Al drie decennia een klassieker

Het pilotjack maakte ook deel uit van een van de eerste werkkledingcollecties van MASCOT in de jaren 80. Vooral het MASCOT® Alaska-pilotjack werd een verkoopsucces. Het waterafstotende Bearnylon® is ontzettend slijtvast en de jas bewijst al drie decennia zijn waarde in de branche voor werkkleding. De jas is voor veel mensen namelijk nog steeds favoriet en maakt ook in 2017 in maar liefst zes verschillende kleuren weer deel uit van het MASCOT-assortiment. Dankzij de retromode van de laatste paar jaar hebben ook veel jongeren de solide jas met bontvoering ontdekt.

Het uitgangspunt voor retrojassen

Het pilotjack dat het uitgangspunt is voor veel van de huidige retrojassen is het bomberjack MA-1 dat in de jaren 50 ontwikkeld werd. De voering was feloranje, een kleur die van boven goed zichtbaar is. Een neergestorte piloot kon zijn jas binnenstebuiten keren om het reddingsteam te laten zien waar hij was. Het MA-1-bomberjack werd ontzettend populair. Al snel nadat het bij de Amerikaanse luchtmacht was geïntroduceerd, werd het jack beschikbaar voor de rest van het leger, waarna het ook opdook in het modebeeld.

Pilotenjas - MASCOT® FREESTYLE - 2016

Nieuwe retro pilotjack verwijst naar het origineel

Dit MA-1-bomberjack was voor MASCOT de inspiratie bij het opnieuw uitdenken van het klassieke pilotjack. En als je kijkt naar de MASCOT® Riverdale, zoals het pilotjack heet, zie je veel directe verwijzingen naar het origineel. Een klein vleugellogo, de klassieke pasvorm en de feloranje voering zijn geïnspireerd op het bomberjack. Functioneel is het in de eerste plaats echter een jas die de ontberingen van het dagelijks werk aankan. De jas is zeer slijtvast met onder andere CORDURA®-verstevigingen op de schouders. Dankzij een rits aan de binnenkant onderaan kan er gemakkelijk een bedrijfslogo op de rug worden gedrukt zonder dat de behaaglijke voering wordt beschadigd. Voor het buitenmateriaal is MASCOT ook terug in de tijd gegaan en is een stof gemaakt die past bij de retrostijl. De zakken en details zijn aangepast aan modern gebruik, maar de stijl laat zien waar hun oorsprong ligt.

Kleurrijke collectie met duidelijke combinatiemogelijkheden

MASCOT® Riverdale maakt deel uit van de MASCOT® FREESTYLE-collectie die bestaat uit producten met een alternatief en kleurrijk profiel in vergelijking met veel van de klassieke werkkledingcollecties. Voor alle MASCOT® FREESTYLE-producten geldt dat ze goed kunnen worden gecombineerd met andere werkkleding, waar ze opvallen tussen de klassiek donkere kleuren.
Door de tijd heen is het pilotjack gebruikt binnen uiteenlopende subculturen waar het jack een duidelijke rol in de mode speelde. In de werkkledingbranche is de jas ook een vaste verschijning, waar hij bekendstaat als een comfortabele en vooral warme jas met hoge slijtvastheid voor de dagelijkse werkzaamheden. Hier is het MASCOT® Alaska-pilotjack te zien, dat al drie decennia lang zijn waarde bewijst.

2016 - Pilotenjassen - MASCOT