MASCOT krijgt prijs voor hoge sociale normen

in Vietnam
Award - high labour standards - Pers 2017
Vrijdag 5 Mei 2017

MASCOT Vietnam heeft vandaag van het ministerie van Arbeid, Invaliden en Sociale Zaken van Vietnam een prijs gekregen voor de hoge arbeidsnormen en milieucontrole. Goede werkomstandigheden zijn belangrijk voor MASCOT, dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid als internationaal bedrijf zeer serieus neemt.

MASCOT Vietnam heeft zich sinds de oprichting in 2008 ingespannen om zijn ethische, maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid als bedrijf te nemen. Thomas Bo Pedersen, algemeen directeur van MASCOT Vietnam, zegt over de prijs: “Voor ons is het een grote motivatie dat we erkenning krijgen van de Vietnamese regering. Ik weet zeker dat er een rechtstreeks verband is tussen onze arbeidsnormen en de hoge efficiëntie waarmee MASCOT in Vietnam en Laos werkkleding van kwaliteit produceert.”

Hoang Thi Huong, voorzitster van de vakbond van MASCOT, is ook positief over de prijs voor MASCOT Vietnam: “Sinds ik in 2013 bij het bedrijf kwam, heb ik gemerkt dat de bedrijfsleiding er voortdurend aan werkt om de medewerkers goede arbeidsomstandigheden te bieden in een veilige en gezonde werkomgeving. Zo worden er bijvoorbeeld cursussen aangeboden over verschillende onderwerpen op het gebied van gezondheid en veiligheid. De inzet van het bedrijf heeft ook een positief effect op de medewerkers en op hun mening over werken bij MASCOT Vietnam”, zegt Hoang Thi Huong.

Gericht op hoge arbeidsnormen

De MASCOT-fabrieken in Vietnam en Laos zijn SA 8000-gecertificeerd. De SA 8000-certificering staat voor veilige arbeidsomstandigheden, waarbij de werkomgeving is aangepast aan lokale omstandigheden, met redelijke werktijden en loon en een effectief managementsysteem. De MASCOT-fabrieken in Vietnam en Laos hebben sinds hun oprichting Europese managers en Europese arbeidsnormen, met onder andere een ziektekostenverzekering, goede gratis maaltijden in de kantine, lidmaatschap van een vakbond, een hoge mate van veiligheid en een gratis kliniek voor alle werknemers.

2017 - high labour standards - Pers
Voorzitster van de vakbond van MASCOT en administratief medewerkster Hoang Thi Huong ontvangt namens MASCOT de ministeriële erkenning voor “de uitstekende presentatie door MASCOT Vietnam op het gebied van arbeidsveiligheid en hygiëne in 2016”.

Award 2017 - high labour standards - MASCOT
Als vertegenwoordiger van het management van MASCOT Vietnam ontvangt logistiek manager Adel Abdullah de erkenning van het ministerie. De prijs wordt uitgereikt aan algemeen directeur Thomas Bo Pedersen van MASCOT Vietnam voor de voortdurende inspanning van het management op het gebied van arbeidsveiligheid en hygiëne bij MASCOT Vietnam.