Lichte werkbroeken

met 100% stretch
STRETCH Broeken - Pers 2017
Dinsdag 13 Juni 2017
MASCOT revolutioneert zijn werkkleding met de introductie van drie broeken en een driekwart broek met 4 way stretch. Maar dat is niet alles. De broeken hebben ook een hoge slijtvastheid, innovatief knieontwerp en unieke bewegingsvrijheid.

Dit zijn niet zomaar werkbroeken, maar broeken die u niet meer wilt uittrekken. Dat was het oordeel van de testpersonen over de nieuwe broeken en korte broek, die dankzij de ergonomische pasvorm, comfort en slijtvastheid de meeste uitdagingen aankunnen.

Onbeperkt bewegen

Toen MASCOT begon met de ontwikkeling van de nieuwe broeken, was het doel duidelijk: MASCOT wilde geen broeken op de markt brengen die maar gedeeltelijk gemaakt waren van stretchmateriaal. Om professionals ongekende bewegingsvrijheid te geven, moesten de nieuwe broeken 100% in vier richtingen stretchen. Daarom werd alles op alles gezet in MASCOT’s laboratorium, ontwerpafdeling en tijdens de draagtesten. De stof moest niet alleen uiterst elastisch zijn, maar ook zeer slijtvast en toch superlicht. Het materiaal werd maandenlang getest en aangepast, totdat het resultaat exact naar wens was. De nieuwe broeken zijn gemaakt van een elastisch en zacht materiaal, dat buitengewoon slijtvast en licht is. De stof heeft bovendien een waterafstotend effect.

Flexibiliteit en ventilatie bij de knieën

Bij de ontwikkeling van de details van de nieuwe broeken hebben we tijdens de researchfase en producttests nauw samengewerkt met testgebruikers uit de bouw. In de researchfase waren er veel eisen met betrekking tot de knieën qua flexibiliteit en ventilatiemogelijkheden. Dit heeft geleid tot een ontwerp waarbij ook de kniezaken zijn gemaakt van stretchmateriaal zodat de bewegingsvrijheid niet wordt belemmerd. Daarnaast kunnen de kniebeschermers door een rits aan de zijkant snel en gemakkelijk worden verwijderd. De ritssluiting aan de binnenzijde van de knie heeft ook een andere functie. Tijdens het werken kunnen de knieën erg warm worden en door de rits te openen, kan er lucht bij de knie komen. Ook kan de ergonomisch gevormde broekspijp door een drukknoop bij de voet smaller worden gemaakt.

Model - MASCOT® ADVANCED - 2017 Pers
In dit knieontwerp combineert MASCOT slijtvastheid en bewegingsvrijheid. Een nieuwe en bijzondere materiaalsamenstelling, een combinatie van de slijtvaste materialen CORDURA®, Kevlar® en Dyneema®, maakt de kniezakken ongekend slijtvast.

Sterker dan staal

Slijtvastheid staat natuurlijk voorop. Op de plaatsen waar kleding het meest slijt is extra versteviging nodig, bijvoorbeeld op de knie. Voor deze nieuwe broeken heeft MASCOT een nieuw materiaal ontwikkeld dat een combinatie is van CORDURA® en Kevlar® met Dyneema®-vezel dat bekend staat als sterker dan staal. De broeken hebben daarnaast een duimstokzak van CORDURA®, een geïntegreerde en afneembare ID-kaarthouder, gereedschapslussen en een dijbeenzak met telefoonzakje met een magneetsluiting.

Detail - MASCOT® Broeken - 2017 Pers
Natuurlijk kiest u de broek die bij u past. Maar deze broeken kunt u ook aanpassen aan de wisselende eisen van uw werk. Pas de broekspijpen aan, neem de ID-kaart af en rits de spijkerzakken gemakkelijk aan en af. De spijkerzakken zijn afneembaar, waardoor vuil gemakkelijk kan worden verwijderd en u de broek kunt wassen zonder de spijkerzakken te legen.

Onderdeel van een groter geheel

Deze nieuwe generatie werkbroeken maakt deel uit van de nieuwe MASCOT® ADVANCED-collectie. U kunt kiezen uit 7 kleuren, waaronder nieuwe kleuren als petrol en mosgroen. De lange broeken zijn verkrijgbaar in drie verschillende beenlengtes en in een groot aantal taillematen. De lange broeken en driekwart broek hebben een pasvorm die perfect is voor zowel mannen als vrouwen.

MASCOT® ADVANCED Werkbroeken - Pers 2017