Productie-uitbreiding voor MASCOT

in Laos en Vietnam
MASCOT Laos Pers - Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - 2018
Donderdag 29 Maart 2018
MASCOT begint nu met het opzetten van een verdubbeling van de productiecapaciteit van de vestigingen van het bedrijf in Azië. In eerste instantie in Laos en later dit jaar in Vietnam. In totaal worden het komende jaar 1800 nieuwe medewerkers gezocht.

De eerste fabriek van MASCOT in Azië werd deze maand precies 10 jaar geleden geopend en sindsdien zijn daar nog eens drie fabrieken bij gekomen. Dagelijks gaan rond de 2200 medewerkers aan het werk in Vietnam en Laos om werkkleding te produceren voor met name de bouw en de industrie overal ter wereld. En in de loop van dit jaar en komend jaar zullen dat er nog veel meer worden.

Langetermijninvestering

MASCOT heeft de capaciteit de afgelopen 10 jaar langzaam uitgebreid, maar nu wordt in één keer de grootste uitbreiding tot nu toe in gang gezet. "Dat doen we om ons voor te bereiden op de lange termijn," legt Michael Grosbøl, directeur van MASCOT, uit. "We hebben de ambitie en verwachting om de komende jaren aanzienlijk te groeien. We breiden het productassortiment en het personeelsbestand in Europa uit en intensiveren onze inzet op de verschillende markten. Daarvoor is een intensivering van de productie vereist, en daar bereiden wij ons nu op voor," zegt Michael Grosbøl.

21.000 m2 erbij aan het eind van het jaar

Tijdens Pasen is de eerste schop in de grond gezet voor de capaciteitsuitbreiding bij MASCOT in Laos. Het gaat in Laos om een verdriedubbeling van de capaciteit, zowel wat betreft het aantal vierkante meters als de uitbreiding van het personeel. De huidige 10.000 m2 worden aangevuld met nog eens 21.000 m2. Het aantal medewerkers zal naar verwachting stijgen van de huidige 700 werknemers naar uiteindelijk 2100 werknemers. Zolang de regentijd de bouw niet dwarsboomt, verwacht Michael Grosbøl dat het grote aantal nieuwe naaiateliers aan het eind van het jaar door de eerste nieuwe medewerkers in gebruik kunnen worden genomen.

Maatschappelijk verantwoorde productie van werkkleding

In Vietnam, waar MASCOT momenteel met in totaal 1500 mensen de meeste werknemers heeft, wordt aan het einde van de zomer ook een kleinere uitbreiding in gang gezet. Hier zullen ongeveer 400 nieuwe medewerkers bij komen. Op termijn verwacht MASCOT zodoende om in totaal ongeveer 4000 mensen in dienst te hebben in Zuidoost-Azië. Alle fabrieken van MASCOT hebben de erkende, internationale certificering voor veilige, goed georganiseerde en respectvolle werkomstandigheden: SA8000. SA8000 is een bewijs voor maatschappelijk verantwoorde productieomstandigheden in alle details. Voor de certificering worden alle processen vier keer per jaar grondig onderzocht en om de drie jaar moet de certificering worden vernieuwd. Het certificaat dient onder andere als garantie voor de klanten van MASCOT dat de MASCOT-werkkleding geproduceerd is onder goede omstandigheden voor de werknemers.

MASCOT Laos - Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Management - Michael Grosbøl - 2018MASCOT-directeur Michael Grosbøl (links) was uiteraard aanwezig toen het eerste gedeelte van MASCOT Laos officieel geopend werd in 2013.

MASCOT Laos 2018 - Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - Management - Thomas Bo Pedersen Thomas Bo Pedersen, directeur van MASCOT Laos en MASCOT Vietnam, samen met Souphan Keokhamphet, voorzitter van het industriepark VITA PARK waar de fabriek van MASCOT staat. De voorzitter sprak in zijn toespraak zijn enthousiasme uit voor het feit dat MASCOT ervoor kiest om de capaciteit in Laos te verdriedubbelen omdat MASCOT daarmee zorgt voor ontwikkelingsmogelijkheden voor de bevolking en economie van Laos.

MASCOT Laos - Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - 2018 Pers

2018 - MASCOT Laos - Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie

Pers - MASCOT Laos - Goede, zekere en veilige werkomstandigheden bij de productie - 2018