Het legendarische circuit van Monza

in samenwerking met een internationaal werkkledingmerk
2019 - Monza Eni Circuit - Raceauto
Vrijdag 15 Maart 2019

 Credit: E. Ghidini/Monza Eni Circuit

Wanneer in maart het seizoen 2019 van het Monza Eni Circuit begint, krijgt het wereldberoemde racecircuit een zeer zichtbare nieuwe uitstraling. Monza Eni Circuit is een partnerschap aangegaan met de grote Europese werkkledingleverancier MASCOT, die in de komende drie seizoenen werkkleding levert voor de medewerkers van het Monza Eni Circuit.

Motorsport is uitgegroeid tot een belangrijk zakelijk gebied voor MASCOT, dat vooral bekend is door het ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogwaardige werkkleding voor professionals in sectoren variërend van handel en bouwnijverheid tot productie en industrie.

Een goede reputatie en een sterke betrokkenheid

Het kledingbedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Denemarken, maar wel met eigen verkoop- en serviceorganisaties in heel Europa, waaronder Italië, waar het autosportgebied nu wordt versterkt door de overeenkomst met het Monza Eni Circuit.

De organisatie achter het historische circuit, Autodromo Nazionale Monza, heeft bewust gezocht naar een werkkledingpartner met een sterke betrokkenheid bij en een grondige kennis van de wereld van de motorsport. General Manager van Monza, Pietro Benvenuti legt het uit: »Het Monza Circuit heeft al sinds mensenheugenis een grote reputatie in de wereld van de autosport. Niet alleen door zijn geschiedenis van bijna honderd jaar, maar ook door de inzet van de mensen die hier werken.«

Een ijkpunt in de wereld van de motorsport

»De medewerkers zijn het eerste aanspreekpunt voor de klanten en het publiek. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat zij effectief alle waarden van onze historische onderneming overbrengen, uitgaande van het prestigieuze imago«, aldus Pietro Benvenuti, die vervolgt: »We hebben ons tot MASCOT gewend om dit doel te bereiken en hebben gevraagd om een geschikte kledinglijn te selecteren voor onze medewerkers, die altijd in beweging zijn. MASCOT is een ijkpunt in de wereld van de motorsport aan het worden deelt met ons de voortdurende zoektocht naar uitmuntendheid op dat gebied. In MASCOT hebben we meteen een partner gevonden die een veelzijdig en kwalitatief hoogwaardige selectie technische kleding produceert, geschikt voor alle beroepen die het circuit heeft, van medewerkers op de baan tot medewerkers in kantoren.«

Partners met gedeelde waarden

Bij MASCOT zijn ze er trots op dat ze zo’n sterk merk hebben opgebouwd in de wereld van de autosport dat ze vermaarde en kwaliteitsbewuste partners als Circuit Monza Eni kunnen aantrekken. Managing director Michael Grosbøl van MASCOT licht toe: »We zijn vereerd dat we zijn geselecteerd als de officiële kledingleverancier van Monza Eni Circuit, dat het circuit al bijna 100 jaar ter beschikking stelt aan de beste coureurs en de technisch meest geavanceerde auto’s ter wereld. Met Autodromo Nazionale Monza hebben we een partner met een sterke traditie en een focus op hoge kwaliteit. Het is altijd een plezier om te werken met professionele bedrijven, die net als wij hoge kwaliteitseisen stellen aan zowel de kleding als de samenwerkingsoplossingen. We kijken ernaar uit om de komende seizoenen te voldoen aan die hoge eisen en bij te dragen aan de vernieuwde visuele identiteit van Monza door middel van een sterk kledingprofiel«, zegt Michael Grosbøl.

Monza Eni Circuit heeft vooral uit het MASCOT-assortiment van stretchwerkkleding producten geselecteerd voor de vele medewerkers van het motorsportcircuit, die zich bezighouden met uiteenlopende functies zoals evenementcoördinatie, service en kantoorwerk. Elk jaar bezoeken meer dan 1,8 miljoen het Monza Eni Circuit voor evenementen en motorsportactiviteiten. En de vele bezoekers zullen in de toekomst op het historische circuit worden begroet met in Denemarken ontworpen werkkleding.

Pietro Benvenuti - General Manager at Monza Eni Circuit Michael Grosbøl - Managing Director MASCOT
 Credit: Monza Eni Circuit

Pietro Benvenuti, General Manager van Monza, en Michael Grosbøl, managing director van MASCOT, kijken uit naar de toekomstige samenwerking, waar hoogwaardige oplossingen de sleutel vormen.

Over Monza Eni Circuit

Toen in 1922 het Monza Eni Circuit werd gebouwd, was het pas het derde speciaal gebouwde racecircuit in de wereld. Het circuit is door de jaren heen bekend geworden als The Temple of Speed en enkele van de meest legendarische pagina's in het geschiedenisboek van de autosport zijn in het Monza Eni Circuit geschreven. Elk jaar vinden er op het Monza Circuit talloze racewedstrijden plaats. Sinds de oprichting van de legendarische Formule 1-races in 1950 is elk jaar op het 5770 meter lange circuit van Monza de Italiaanse Formula One Grand Prix gehouden.

Over MASCOT

MASCOT is een van de grootste particuliere werkkledingleveranciers van Europa en voorziet professionals in zeer uiteenlopende sectoren van werkkleding. Het bedrijf heeft zich geleidelijk ontwikkeld tot een bekend merk, onder andere binnen de wereld van de autosport, waar uitgebreide samenwerkingsovereenkomsten bestaan met Audi Sport in FIA Formule E en DTM, met een team in de Dakar Rally, DTC in Denemarken. Vanaf 2019 vindt u MASCOT ook op het Monza Eni Circuit in Italië.

2019 - Ultimate Stretch - jump - Thermojas - Broek met kniezakken - MASCOT<span>® ADVANCED</span>

Comfort en hoge duurzaamheid zijn essentieel bij de ontwikkeling van nieuwe werkkleding door MASCOT. De nieuwste collectie met ULTIMATE STRETCH omvat werkkleding die zo comfortabel is, dat u hem niet meer wilt uittrekken.

2019 - MASCOT<span>® WORKWEAR -  Monza - logo</span>