De werkkleding van de toekomst is er al

  MASCOT® CUSTOMIZED branding
  Thu, 11 May 2023

  Met meer dan 40 jaar ervaring met het ontwerpen en produceren van werkkleding voor vakmensen heeft MASCOT unieke kennis van wat vakmensen vragen van werkkleding. Hoge kwaliteit, goed comfort en functionaliteit die bij hun werkdag past staan boven aan het lijstje met de eisen die vakmensen aan werkkleding stellen, zowel nu als voor de toekomst. De eerste producten in de MASCOT® CUSTOMIZED-collectie liggen nu in het schap daar waar u uw werkkleding koopt.

   

  ”We hebben opnieuw nagedacht over werkkleding – alweer. De ambitie was om met een duurzame focus de beste werkkleding ter wereld te maken. Werkkleding met een extreem lange levensduur en met een nog groter aandeel gerecycled materiaal, nu nog lichter en met nog meer stretch”, vertelt Michael Grosbøl, algemeen directeur en eigenaar van MASCOT, over de ontwikkeling van de nieuwe werkkledingcollectie.

   

  MASCOT® CUSTOMIZED

   

  Ontwikkeld samen met vakmensen

  Met MASCOT® CUSTOMIZED krijgt u unieke bewegingsvrijheid en nieuwe innovatieve functies. U kunt uw broek aanpassen en er de spijkerzakken aan toevoegen die bij uw behoeften passen. U kunt de spijkerzakken bovendien plaatsen waar u wilt met het unieke Click Pocket System van MASCOT.

   

  De testgebruikers van MASCOT waren betrokken bij de ontwikkelingsfase en hun bijdrage heeft onder andere geleid tot de meest optimale plaatsing van de zakken, verstevigingen op precies de juiste plekken, extreem slijtvaste kniezakken, extra ventilatiemogelijkheden in de broek en precies de goede pasvorm.

   

  MASCOT® CUSTOMIZED

  ”We zijn bijna twee jaar geleden begonnen als testgebruikers en nu is er een complete collectie. Het was heel leuk om mee te werken aan de ontwikkeling en bij te dragen aan iets wat we iedere dag vele uren dragen. We kunnen nu zeggen: Daar hebben wij aan meegewerkt. Het is een deel van onze geschiedenis geworden.” – Morten en Mikkel, timmermannen en twee van de testgebruikers van MASCOT.

   

  Producten die lang meegaan met een hoog gehalte aan gerecycled materiaal

  Als professional wilt u liever niet te vaak tijd en geld besteden aan het vervangen van uw werkkleding. MASCOT® CUSTOMIZED is zo licht en comfortabel als sportkleding en tegelijkertijd zo innovatief en slijtvast als werkkleding. Bovendien zijn meerdere producten gemaakt met een uniek hoog gehalte aan gerecycled materiaal in het hoofdmateriaal.

   

  “We doen iedere dag ons best om werkkleding te ontwikkelen die lang meegaat. Als bedrijf hebben we een verplichting om ons verbruik te verminderen en de hulpbronnen van de aarde verantwoord te hergebruiken. Producten die lang meegaan zijn altijd een deel van het DNA van MASCOT geweest en dat zal in de toekomst ook zo zijn. Als wij de favoriete producten van onze klanten maken, die ze keer op keer willen dragen en die bovendien langer meegaan, minimaliseren we tegelijkertijd het totale hulpbronnenverbruik in de productie, omdat we in de loop van de tijd minder producten maken”, vertelt Michael Grosbøl.

   

  Naast de vele nieuwe producten heeft MASCOT, samen met onderaannemers, ook nieuwe stoffen ontwikkeld om zo extreem slijtvaste producten te kunnen garanderen die ook nog eens een uniek hoog aandeel aan gerecycled materiaal in het hoofdmateriaal bevatten. Heel nieuw is dat het hoofdmateriaal van meerdere producten is gemaakt van gerecycled polyamide, textielresten van de textielproductie.

   

  Werkkleding in nieuwe kleuren

  Professionals willen tegenwoordig een persoonlijke look creëren – sommigen in klassieke kleuren, terwijl anderen andere kleuren kiezen dan wat traditioneel in hun vak wordt gebruikt. Met meer dan 15 verschillende kleurcombinaties in de nieuwe MASCOT® CUSTOMIZED-collectie kunnen professionals hun eigen persoonlijke look creëren.

   

  ”Ik vind de rode broek echt heel tof. Die is mijn nieuwe favoriet. Ik ben heel blij dat hij niet bruin is, hoewel dat de klassieke kleur is voor timmermannen.” – Mikkel, timmerman en testgebruiker.

   

  In de nieuwe collectie van MASCOT kunt u onder andere kiezen uit tweekleurige en effen broeken in onder andere herfstrood/grijs, bordeaux/grijs en steenblauw/donkermarine, of de meer klassieke kleuren nootbruin/zwart enz. Heel uniek is dat u bij MASCOT uw look compleet kunt maken met lichte, flexibele veiligheidsschoenen in bijpassende kleuren.

   

  MASCOT® CUSTOMIZED branding