Op vlambogen geteste veiligheidskleding

  In situatie met een risico op blootstelling aan elektrische vlambogen is het noodzakelijk om op vlambogen geteste werkkleding en veiligheidskleding te dragen. Bij MASCOT vindt u veiligheidskleding die is gecertificeerd conform de norm IEC 61482-2 en die u beschermt tegen kortstondige blootstelling aan elektrische vlambogen.

  EN 61482-2

  Werkkleding met meervoudige bescherming voor maximale veiligheid

  Bent u op zoek naar op vlambogen geteste werkkleding , dan vindt u bij MASCOT een selectie jassen, overalls, Amerikaanse overalls en werkbroeken in zowel traditionele als in fluorescerende kleuren. Op vlambogen geteste werkkleding beschermt u tegen vlammen en straling, die ontstaan tijdens een vlamboogexplosie. De IEC 61482-2-gecertificeerde werkkleding van MASCOT maakt deel uit van onze collectie veiligheidskleding met meervoudige bescherming, die niet alleen op vlambogen getest is, maar ook beschermt tegen onder andere warmte, vlammen, statische elektriciteit en chemicaliën. De producten in deze collectie zijn ontworpen van speciale stofkwaliteiten en hebben speciale naden en zakken, zodat vonken, vlammen en spetters van gevaarlijke vloeistoffen niet zo eenvoudig hun weg naar de huid vinden.

  Pas de veiligheidskleding aan uw risiconiveau aan

  Het assortiment op vlambogen geteste werkkleding van MASCOT is getest op basis van testmethode 2, de boxtest. De kleding is derhalve getest op een directe vlamboog op een begrensd gebied. Dat betekent dat de producten niet zijn getest op een langdurig verblijf in gebieden met hoog risico. De collectie op vlambogen geteste werkkleding en veiligheidskleding van MASCOT is interessant voor mensen die werken als elektricien, in de industrie of met de inspectie van schakelborden en schakelapparatuur. Werkt u in omgevingen waarin een hoog risico bestaat op langdurige blootstelling aan elektrische vlambogen, dan raden we u aan om extra bescherming te gebruiken. We raden u aan om altijd op vlambogen geteste werkkleding te dragen die het hele lichaam bedekt. Bijvoorbeeld een overall of een combinatie van broek en jas. Vul uw werkkleding liefst aan met andere beschermingsmiddelen, zoals een helm, handschoenen en veiligheidsschoenen, die zijn goedgekeurd voor uw risiconiveau.